5 günde 3 kilo verdiren hurma diyeti nasıl yapılır? Hurma diyeti zararları nelerdir?

Hurma, zengin besin değerlerine sahip olmasının yanında uzun süre tok tutarak kilo vermek isteyenlerin daha hızlı ve kalıcı kilo vermelerini sağlamaktadır. Hurma diyeti ise kısa sürede kalıcı kilo vermek ve vücutta biriken ödemin atılmasını isteyenlerin 7 gün boyunca uygulamaları tavsiye edilmektedir. Peki hurma diyeti faydaları nelerdir? Hurma diyeti nasıl uygulanır?

5 günde 3 kilo verdiren hurma diyeti nasıl yapılır? Hurma diyeti zararları nelerdir?
5 günde 3 kilo verdiren hurma diyeti nasıl yapılır? Hurma diyeti zararları nelerdir?
GİRİŞ 05.11.2021 08:59 GÜNCELLEME 07.11.2021 15:50

Hurma diyeti, vücuttaki ödemi atmayı hızlandırarak sağlıklı ve kalıcı kilo vermeyi hızlandırmaktadır. Hurma diyet, birçok beslenme uzmanı tarafından önerilen, metabolizmayı hızlandırarak sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır. Oldukça basit şekilde uygulanabilen hurma diyeti haftada 3, 5 ve 7 kiloya kadar verdirdiği gözlemlenmektedir. Mide rahatsızlıklarına ve kabızlığa iyi gelen hurma diyeti, zengin besin değerlerine sahip olduğundan vücudun ihtiyaç duyduğu günlük vitamin ve mineralleri de kısmen karşılamaktadır. 

Hurmanın faydaları nelerdir? Hamilelikte hurma tüketimi...

Hurma Diyeti Nasıl Yapılır?

7 gün boyunca günde 21 adet hurma yiyerek yapılan hurma diyeti, 7 gün sonunda vücuttaki ödemin atılmasını sağlayarak daha hızlı vermeyi hızlandırmaktadır. 7 gün boyunca sadece hurma ve yoğurt yiyerek zararlı alışkanlık ve dengesiz beslenmeden kaynaklı vücutta biriken toksin ve ödemin atılmasını sağlamaktadır. Hurma zengin besin değerlerine sahip olduğundan vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri büyük oranda karşılamaktadır. Hurma kürünü hazırlarken hurmaların 2-3 saat kadar suda bekletilmesi böylece hurmada bulunan fazla şekerlerin atılmasını ve lif oranının artmasını sağlanmış olmaktadır. 

Hurma diyetini yaparken çekirdekleri ayıklanan ve 2-3 saat kadar suda bekletilen hurmalar 1 kase yoğurda karıştırılarak tüketilir. Her öğün 7 adet hurma ve 1 kase yoğurt hazırlanarak bu şekilde 3 öğün tüketilir. İsteğe bağlı olarak kürün içine tarçın da eklenebilir. Hurma diyeti en fazla 7 gün uygulanması tavsiye edilir ve 7 gün boyunca sadece hazırlanan hurma kürü tüketilir. 3-4 hafta arayla uygulanması tavsiye edilen hurma diyetinde 7 kiloya kadar kilo verildiği gözlemlenmektedir. Bunun yanında bol su, yeşil çay ve egzersiz de eklenirse daha hızlı kilo verilmektedir. 

Uzun süre tok tutması ve için ise sabah kahvaltılarında hurma ve yoğurt kürünün içine 1-1,5 çorba kaşığı kadar yulaf eklenebileceği böylece gün içinde daha uzun süre tok kalınabildiği uzmanlar tarafından aktarılmaktadır. 

Yulafın faydaları nelerdir? Sabahları yulaf ezmesi yemek zayıflatır mı?

Hurma Diyeti Zararları Nelerdir?

Hurma, tek başına besin deposu olsa da şeker hastaları, hamile ve emziren kadınların yapmaları kesinlikle tavsiye edilmez. Vücuttaki şeker miktarında değişiklik olacağı için şeker hastalarının doktorlarına danışmadan uygulaması önerilmez. Hamile kadınların normal bireylerden daha fazla vitamin ve minerale ihtiyacı olduklarından dolayı günlük besin değerlerini karşılayamayacağı için hurma diyetini hamile kadınların kesinlikle yapması uygun görülmemektedir. Emziren annelerin de sütlerinin kesilebilmesi ihtimaline karşı hurma diyetinden uzak durmaları, hurmayı ara öğün olarak tüketmeleri önerilmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!