Koronanın en erken belirtisi ortaya çıktı!

İspanya'da yürütülen yeni bir araştırma korona taşıyan bazı hastalarda daha önce görülmemiş bir semptom olan burun kuruluğunun yaşandığını ortaya çıkardı. Araştırmaya katılan hastalar 'burunlarında garip bir his' deneyimlediklerini söyledi. Yaygın belirtilerden önce ortaya çıkan kuruluğun toplamda 12 gün sürdüğü ifade edildi.

Koronanın en erken belirtisi ortaya çıktı!
Koronanın en erken belirtisi ortaya çıktı!
GİRİŞ 01.12.2020 22:48 GÜNCELLEME 01.12.2020 22:48

Barselona Üniversitesi'nde 35 koronavirüs hastasından oluşan bir grupla birlikte yaş ve cinsiyet açısından onlara denk bir kontrol grubu ankete katıldı. Katılımcılar, kendilerine yöneltilen sorulara sadece 'Evet' ya da 'Hayır' cevabını verdi.

BURUNLARINDA GARİP BİR HİS VARMIŞ

Independent Türkçe'nin haberine göre, henüz hakem onayından geçmeyen çalışmada hastaların yüzde 68'inden fazlası, burunla ilgili en az bir semptom bildirdi. Koronavirüs testi pozitif olan grubun 'burunda garip bir his' deneyimlediği ve 'aşırı kuruluk' gibi belirtileri kontrol grubuna kıyasla daha fazla bildirdiği ortaya çıktı.

ORTALAMA 12 GÜN SÜRÜYOR

Bunun yanında hastaların yüzde 52'si, sürekli burnunu yıkamış gibi hissettiğini aktardı. Kontrol grubunda aynı hissi yaşadığını söyleyenlerin oranıysa yüzde 3'te kaldı. Araştırmacılara göre burunda hissedilen bu belirtiler, ağırlıklı olarak koku ve tat kaybıyla birlikte görüldü. Ayrıca Kovid-19'un diğer belirtilerinden önce veya onlarla birlikte ortaya çıktığı ve ortalama 12 gün sürdüğü ifade edildi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı