Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den 'mutasyona uğrayan virüs' uyarısı

İngiltere'de ortaya çıkan ve mutasyona uğradığı belirtilen yeni tip Koronavirüs'le ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'İngiltere’den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021’de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir' ifadesini kullandı.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den 'mutasyona uğrayan virüs' uyarısı
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den 'mutasyona uğrayan virüs' uyarısı
GİRİŞ 20.12.2020 21:15 GÜNCELLEME 20.12.2020 21:15
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

İngiltere'de yeni tip Koronavirüs'ün yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu saptanan bir mutasyonunun bulunması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) açıklama yaptı. DSÖ'nün açıklamasında "Covid-19'un yeni mutasyonu hakkında İngiliz yetkililerle yakın temas hâlindeyiz. Analizler ve süren çalışmaların sonuçlarını paylaşmaya devam edeceğiz. Üye ülkeleri ve kamuoyunu yeni virüs mutasyonunun özellikleri hakkında bilgi sahibi oldukça bilgilendireceğiz" ifadeleri yer aldı.

Koronavirüs'ün mutasyona uğramasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bilim Kurulu üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü şu ifadeleri kullandı:

"İngiltere'den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021'de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir. Bu virüste gözlenen N501Y, Spike 69-70 del ve P681H mutasyonlarının, virüsün daha kolay ve hızlı yayılmasına neden olabileceği, hastalığı geçirenlerde ve aşılananlarda oluşan bağışıklıktan kurtulmasını sağlayabileceği öngörülüyor. Hastalığın kliniğini, risk gruplarını ve şiddetini değiştirip değiştiremeyeceğini ise şimdilik bilemiyoruz. Umarım kötü senaryo gerçekleşmez. Ama, dikkatli olmamız ve tedbirlere uymakta ihmalkarlık yapmamamız gereken günlerdeyiz."

YORUMLAR 91
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    oyunlar tam gaz devam ediyor bill gates ne derse çıkıyor korona yeni virüsler yeni oyunlar !!!
    Cevapla
  • yellow rose 3 yıl önce Şikayet Et
    bu da önceki oyunun bir diğer versiyonu sonuç olarak dünya da ekonomi istedikleri gibi batmadı herkes IMF nin kapısında köle olmadı neyse corona biz tedbirlere riayet edelim ekonomi içi ithal ürünlerden uzak duralım bu kadar basit
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Tedbirlerin bir kısmı doğru bir kısmı yanlış! Bütün Yaş kesimleri çalışanlar dahil mesai saati dışında yasaklı olması lazım..Çünkü Belli bir Yaş kesimi serbest olduğu için, Çarşı, Pazar, Akraba, gezintileri yapıyorlar! Virüsü kaparak evlere getiriyorlar! Belli bir yaş kesimine yasak koyup belli bir yaş kesimini serbest bırakmak ile Mutasyon geçiren Virüs 2021,de daha artar.Nokta
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    sağlık bakanı ne yapsın haber kanallarını izlemiyormusunuz kısıtlamadaki rezillikleri görmüyomusunuz.bu kafayla virüsün biteceğinimi düşünüyorsunuz.
    Cevapla
  • Ottomans1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden ingiltere insanın aklında soru isaretleri bırakıyor buda ingiliz oyunu olmasın bunların hayatları oyun ondan şüphe doguyor insana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?