Maske takarken gözlük buğulanması nasıl geçer?

Maske takmak koronavirüsle hayatımıza giren en temel alışkanlıklardan biri oldu. Günlük hayatta sürekli maske kullanıyoruz. Otobüs, alışveriş merkezi hatta market gibi çok sık kullandığımız yerlerde maske takma zorunluluğu da eklenince maske özellikle gözlük takanlar için adeta işkence haline geldi. Maskeden dolayı gözlük camları sürekli buğulanıyor, gözlük kullanıcıları bu konuda sürekli sıkıntı yaşıyor.

Maske takarken gözlük buğulanması nasıl geçer?
Maske takarken gözlük buğulanması nasıl geçer?
GİRİŞ 09.01.2021 14:03 GÜNCELLEME 09.01.2021 15:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınının hayatımıza kazandırdığı en temel alışkanlıklardan biri şüphesiz maske kullanımı oldu. Günlük hayatta sürekli maske kullanıyoruz. Hatta toplu taşıma, alışveriş merkezi ve market gibi kalabalık insan topluluklarının olduğu yerlere girerken maske takmak zorunlu hale geldi. Hal böyle olunca özellikle sürekli gözlük kullananlar maskeden kaynaklı gözlük camlarının buğulanmasından şikayetçi oluyor. Maske takarken gözlük buğulanmasını önlemenin pratik yolları neler?



Maskeyi burnunuza iyice oturtun

Maskenin telli kısmını üstte tutarak burnunuza göre sıkıştırabilir; çift taraflı bant ile yapıştırabilirsiniz.

Buğu önleyici sprey ya da bez kullanın

Optiklerden gözlük camının buğusunu önleyici sprey veya bez temin edebilirsiniz. Ancak camın yansıma önleyici özelliğinin bozulmaması için sık kullanmayın.

Buğu önleyici kaplama yaptırın

Gözlük camınıza buğu önleyici kaplama yaptırabilirsiniz.

Gözlük camlarını günde 2 kez sıvı sabun ile yıkayın

Gözlük camlarını günde 2 kez sıvı sabun ile yıkayabilirsiniz. Yıkadıktan sonra kendiliğinden kurumaya bırakılmalı. Sabunlu su cam üzerinde ince bir film tabakası bırakacak ve yüzey gerilimini düşürerek su moleküllerinin buğu tabakası oluşturmasını engelleyecektir.



Gliserinin sağladığı kaygan yapı

Gliserinin sahip olduğu kaygan yapının bu sorunu çözmede oldukça etkilidir. Güzelce temizlediğiniz gözlük camlarınıza gliserin uygulayın. Sonucunda buğuyu azalttığını görebilirsiniz.

Gözlük camlarına elma sürmek

Severek yediğimiz bir meyve olan elma da bu konuda oldukça başarılı. Elmayı gözlüğünüzün cam kısımlarına sürerek buğudan artık görünmeyen gözlük camlarınızı eski haline döndürebilirsiniz.

Diş macunu da buğuyu önler

Gözlük camınıza bir miktar diş macunu sıkın ve daha sonra bununla gözlük camlarınızı yıkayıp iyice durulayın. Tamamen kurutup taktıktan sonra gözlüğünüzdeki buğulanmanın yok olduğunu göreceksiniz.

Maske içine kağıt mendil koymak

Maskenizin içerisine kağıt mendil koyarak nefesinizdeki nem oranını azaltmayı da deneyebilirsiniz. Bir mendili ikiye katlayarak maske telinin olduğu bölüme yerleştirin yani mendil maske ile burnunuz arasında olsun.

YORUMLAR 4
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske içerisine kağıt selpak koyuyorum,burun maskesi telini sabitleyip,maskenin üzerine gelecek şekilde gözlüğü yerleştiriyorum.
    Cevapla
  • Emekli kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Çift taraflı bant,önerine hayran kaldım tahsil görmüş insan.
    Cevapla
  • Gül izmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Gözlüğünü zü maskenin üzerine gelicek sekildeyerlesdirin buhulanmaz..
    Cevapla
  • dimağ 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl fikir versin ne diyeyim, gözüne gözlüğü görek için takan insan, gözlük camına elma, diş macunu yada sabunlu bırakarak gözlük kullanırsa çok net görür zaten. Bravoooo
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu