Her sabah kahve içiyorsanız dikkat! Aç karnına içilen kahvenin vücuda 5 zararı

Günümüzde pek çok insan sabahları kahve içmeden güne başlayamıyor. İnsanlarda zamanla adeta alışkanlık haline gelen bu durum vücutta pek çok hastalığa sebep olabiliyor. Ancak sabahları özellikle aç karnına içilen kahvenin vücuda zararları vardır. Peki ya her sabah daha kahvaltı bile edilmeden içilen bu kahve vücuda ne gibi zararlar verir?

Her sabah kahve içiyorsanız dikkat! Aç karnına içilen kahvenin vücuda 5 zararı
Her sabah kahve içiyorsanız dikkat! Aç karnına içilen kahvenin vücuda 5 zararı
GİRİŞ 16.02.2021 09:10 GÜNCELLEME 16.02.2021 09:12
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sabahları aç karnına kahve içmek günümüzde pek çok insanın alışkanlığıdır. Özellikle iş hayatında aktif olarak çalışan insanlar ayılmak için öncelikli olarak kahveye ihtiyaç duyar. Bazen de fazla kilolarından şikayetçi olduğu için diyet yapan kişiler sırf tok tutsun diye kahve içer. Peki ya kahvaltı öncesi içilen bu kahvelerin vücuda ne gibi zararları vardır?



1.Cildi kurutuyor

Kahve, bağırsakları çalıştırıp daha sık tuvalete çıkmanıza neden olacağından cildinizi kurutur. Susuz kaldığınızda, toksinlerin cildinizden ve vücudunuzdan atılması daha zordur. Çok fazla kahve içmek cildi kurutur. Kuruyan cilt, erken kırışıklıklar gibi çeşitli sorunlara karşı daha savunmasız hale gelir.

2.Daha uykulu hissedebilirsiniz

Kafein, stres hormonlarının seviyesini ikiye katlar ve uykuda sorunlara yol açarak yorgunluğa neden olabilir. Güne şekerli bir fincan cappuccino ile başlarsanız, kısa bir süre sonra tekrar uykulu hissedebilirsiniz. Bunun nedeni, vücudumuzun şekeri dengelemek için insülin üretmesi ve kan şekeri seviyenizin düşmesine neden olarak enerji eksikliği ve kaygıya neden olmasıdır.

3.Vücudunuz temel mineralleri daha çabuk kaybedebilir

Sabahları kahve içmek birçok temel vitamin ve minerali kaybetmenize neden olabilir. Sinir sistemimiz için hayati önem taşıyan demir, magnezyum ve B vitaminlerinin emilimini engelleyebilir.



4.Mide rahatsızlıklarına neden oluyor

Sevdiğiniz içeceğiniz sabah uyanmanıza yardımcı olurken, aynı zamanda tuvaleti daha sık kullanmanıza neden olabilir. Kahve sinir sistemimizi harekete geçirir ve bu da bağırsağı etkileyerek ishale neden olabilir.

5.Farkında olmasanızda kilo aldırır

Sade kahve yağ yakımına yardımcı olsa da zamanla sağlıksız bir uyku düzeni oluşturur. Yeterince uyuyamadığınızda da, daha aç hissedersiniz ve tatlı atıştırmalıklar için daha fazla istek duyarsınız. Bu da zincirleme şekilde daha çok kilo alımına neden olur.

YORUMLAR 9
  • Erso 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben gunde 4.5 fincan takiliyom çok güzel oluyo
    Cevapla
  • Mihriban 3 yıl önce Şikayet Et
    Kahve kesinlikle kabızlığa ,baş ağrısına iyi geliyor ama mide ağrısı malesef yapıyor
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Zararı olsa Suriyelilerin hepsini öldürürdü. Sabah ilk iş yataktan çıkıp kahve içiyorlar. Hayretle bakıyorum nasıl içiyorlar diye. Demekki zararlı degil
    Cevapla
  • Kahvesiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum. Aç karnınıza kahve içeçeğinize Boğaz Köprüsünden atlayın daha iyidir. Doğrudan çözüm.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemen bogaz köprüsünden atladim
    Cevapla
  • necmi durmuş 3 yıl önce Şikayet Et
    abartmayın günde 2 kupa kahvenin zarardan fazla faydası olduğu ispatlanmış yeterki şekersiz olarak tüketilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!