Vatandaşlar soğuk algınlığı ve gribe iyi gelen bitkiler için aktarlara akın etti!

1 yılı aşkın süredir dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve kış aylarında daha çok görülen grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak insanlar için son derece önemli hale geldi. Bu amaçla sağlığa faydalı bitki arayışına giriyorlar. Zonguldaklı aktar Tahir Buyurucu kış aylarında soğuk algınlığına ve gribe, ıhlamur, ada çayı, hibiskus, zencefil, havlıcan, kuşburnu vetarçının iyi geldiğini söyledi.

Vatandaşlar soğuk algınlığı ve gribe iyi gelen bitkiler için aktarlara akın etti!
Vatandaşlar soğuk algınlığı ve gribe iyi gelen bitkiler için aktarlara akın etti!
GİRİŞ 17.02.2021 16:43 GÜNCELLEME 17.02.2021 17:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Zonguldak'ta yıllardır aktarlık yapan Tahir Buyurucu kış aylarında grip ve soğuk algınlığına iyi gelen bitkileri açıkladı. Buyurucu, kış aylarında ıhlamur, ada çayı, hibiskus, zencefil, havlıcan, kuşburnu, tarçının soğuk algınlığı ve gribe iyi geldiğini söyledi. Öte yandan bitkilerin kg ise 40 TL ve 100 TL arasında tezgâhta satıldı.


 
''Gripten ve soğuk algınlığından korunmak için ilgi gösteriyorlar''

Tahir Buyurucu, vatandaşların soğuk algınlığı ve gripten korunmak içi bitkilere ilgi gösterdiğini söyleyerek, ''Kış aylarının vazgeçilmez bitkileri arasında ıhlamur, ada çayı, hibiskus, zencefil havlıcan, kuşburnu ve tarçın rağbet görüyor. Bunlar karıştırılarak içilebiliyor. Vatandaşlarımız kıştan ve gripten korunmak için bu bitkilere rağbet gösteriyorlar. Fiyatları 40-100 TL arası değişiyor. En çok rağbet gören zerdeçal ve zencefil. Faydası metabolizmayı çalıştırarak soğuk algınlığını atar" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Vatandaş C* 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş işler hangi devirde yaşıyoruz ALLAH aşkına Hikaye Masal zamanı geçeli çok oldu Çocuklar bile Telefon Teknoloji Kullanıyor... Hastaneleri kapatalım yani Aktarlar OT Çöp Satsın Ne Luzum var Doktorlara Hastanelere...
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir an zannetdimki Adem a.s dan kelli imdiki gibi hastahane ve doktorlar var idi. Karşı olduğumdan demiyorum bunu ha
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler