Randevu alırken aşı seçilebilecek

Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aşı randevusu alınırken Sinovac veya BionTech aşısı tercih edilebilecek.

Randevu alırken aşı seçilebilecek
Randevu alırken aşı seçilebilecek
GİRİŞ 31.03.2021 21:35 GÜNCELLEME 31.03.2021 21:35
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Yapılan toplam aşı sayısı 16 milyonu geçti.

Türkiye’de başarılı bir şekilde yürütülen aşı çalışmalarına BionTech aşısı da dahil oldu. Son sevkiyatlarla toplam 2,8 milyon doza ulaşan BionTech aşıları, özel koşullara sahip Bakanlık depolarına yerleştirildi.

NİSANDA 4,5 MİLYON DOZ OLACAK

Analiz çalışmalarının ardından uygulanmaya başlanacak aşı, nisanda 4,5 milyon doza ulaşacak. Ayrıca 30 milyon doz için firma ile opsiyonlu anlaşma sağlandı. Firmanın üretim kapasitesinin artmasıyla aşının Türkiye'ye getirilme çalışmaları da devam edecek.

EKSİ 80 DERECEDE SAKLANIYOR

Aşılar, Sağlık Bakanlığı depolarında saklama koşullarına uygun olarak tasarlanan özel odalarda eksi 80 derecede muhafaza ediliyor.

AŞI DURUMU NASIL SORGULANIR?

Öncelikle aşı durumu kontrolü yapılmalı. Aşı durumu e-Nabız uygulamasından veya kısa mesaj yoluyla öğrenilebiliyor. SMS yolu ile öğrenmek isteyenler 2023’e ASI yazıp boşluk bırakıp, Kimlik Numarasını yazıp tekrar boşluk bırakıp Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini yazıp gönderebilir.

KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı durumu sorgulaması sonucu aşı yapılacak grupta yer alınıyorsa randevu için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden tarih ve saat şeçilerek randevu oluşturulabilir. Randevu alınırken Sinovac veya BionTech aşısı tercih edilebilecek. 

Randevu sonrası kısa mesaj ile bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca randevu bilgileri e-Nabız ve MHRS uygulamalarında da görünüyor.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 30
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    iyide biz hangi aşının bize uygun olduğu nasıl bilip seçim yapalım,en azından aşılar hakkında anlıyabileceğimiz dilde bir izahat lazım.ve aşı olmada kimlerin öncelikli olduğu açıklanmalı tek tek. mesala ben şeker ve tansiyon hastasıyım,önceliğim varmı.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Olmak istemeyen de neden ısrar edilir ki bizde sırada bekliyor polis memurları olarak bizde risk altındayız hergun insanlarla bire bir temas halindeyiz tedbirlerde en önde biz varız bizde istiyoruz aşı olmak
    Cevapla
  • Officer tülay 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim mademki şerefli türk polis meslegini gururla yapamiyorsan birak git.
    Cevapla
  • özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi kötü aşı bulmuş bilim insanları ve bunu bulup hala burun kıvıranlar var.olmak istemeyen olmasın kardeşim zorla değil ya.bunu eleştirmek ne işinize yarıyor anlamıyorum.ortada salgın var ve çare yok.
    Cevapla
  • Adam Ol Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz saglimizizi senin gibi çöplükte bulmadik, Tabiki çok araştiracagiz elimizden geldigi kadar, dünyada hangi aşilar tercih ediliyor vs vs.
    Cevapla
  • ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Rusya'dan asi alma derdine dusmus peki neden sacmalik degil mi? biontech Alman aşısı ama asi arayışı içindeler bu iş hayra alamet değil..niye üretmiyorlar niye kullanmıyorlar.. bizim biontech ten uzak durmamız gerek..
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş yapma Dayi ,sakin ol. BIONTECH Almanyada üretiliyor olmasi fazla bir şey degistirmiyor, Avrupa ülkeleri bir topluluk hesap ediliyor yani 300.Milyon insana eşit dagitilmasi gerek, bunun yani sira Amerikada var daha 350 milyon nüfüslu, ne yapti 700 Milyon insan. Dolayisiylada Biontech bu kadar insana yetiştiremiyor. Anladinmi. Aşi benim ülkemde üretiliyor önce benim insanim diyemiyor almanya.
    Cevapla
  • Ay yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısırı bulduk, püsküllüsünü arıyoruz.. Hadi hayırlısı...
    Cevapla
  • Sende yayinlaaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bi oyuncak alirken bile evirip çeviriyorsun aman ha çin malı olmasin diye, Sagligina gelince niye ayni hassasiyeti göstermiyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!