Ramazan'ın ikinci yarısı için beslenme önerileri!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, Ramazan ayının ikinci yarısında beslenmeye daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti

Ramazan'ın ikinci yarısı için beslenme önerileri!
Ramazan'ın ikinci yarısı için beslenme önerileri!
GİRİŞ 26.04.2021 13:16 GÜNCELLEME 26.04.2021 13:51

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, Ramazan ayının ikinci yarısında beslenmeye daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek detaylı bilgiler verdi. Özel Adatıp Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, sahura mutlaka kalkılması gerektiğini belirtti.
 

Oruç tutarken tüketilmesi gereken susatmayan besinler!


Sütlü tatlı tercih edin, meyve ve sebze tüketimini arttırın

Dyt. Tuğba Demircan Kılıç, “İftarda midenizi çok doldurup tüm gün yemeniz gerekenleri tek bir öğüne sığdırmayın. Bol su içmeyi unutmayın. Tatlı tercihlerinizi sütlü tatlı olarak yapın. Meyve ve sebze tüketiminizi artırın. Haftada iki kez sütlü tatlı tüketip diğer günlerde meyve veya kuru meyveyi tatlı olarak kullanın. İftardan 1- 2 saat sonra hafif yürüyüş yapmaya çalışın. İftariyelikler genelde yüksek yağ içerir, bu sebeple her gün tek bir seçim yapın. Örneğin bir gün tereyağı, bal diğer gün 1dilim peynir,1 veya 2 zeytin gibi. Yemeklerin suyunu tüketmemeye çalışın bu şekilde daha az yağ almış olursunuz. Tek çeşit ana yemek tercih etmeye çalışın. Yavaş yemeye çalışın ve mutlaka iyi çiğneyin. Sıvı ihtiyacını karşılamak için şekersiz komposto ve sodayı tercih edin. Hem iftarda hem de sahurda protein değeri yüksek sosu az besinleri alın” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi