Bakan Koca güzel haberi bu sözlerle duyurdu: Yüzde 84'e ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Biz aşının koruyuculuğunu anlattığımızda vatandaşlarımız ikna oluyor. Giderek artıyor. Yüzde 80-84’lere kadar çıktık." dedi..

Bakan Koca güzel haberi bu sözlerle duyurdu: Yüzde 84'e ulaştı
Bakan Koca güzel haberi bu sözlerle duyurdu: Yüzde 84'e ulaştı
GİRİŞ 28.04.2021 09:10 GÜNCELLEME 28.04.2021 11:53
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakaların düşmesinde kısıtlamaların etkisinin olduğunu belirterek "Vakalardaki bayram sonrası hedefimiz 10 binin altına düşmek" dedi.

AŞIYA İLGİ ARTIYOR

Vatandaşı aşı olmaya ikna etme oranının yüzde 84'lere çıktığını söyleyen Koca bu çalışmaların devam ettiğini ifade ederek "Vatandaşlar aşının yan etkilerinden korkuyor. Bu yüzden aşı olmak istemiyor. Ancak biz aşının koruyuculuğunu anlattığımızda ikna oluyor. Giderek artıyor. Yüzde 80-84'lere kadar çıktık. Ama biz bunu 90 ve üstüne çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.

AŞININ ETKİSİ HENÜZ BAŞLAMADI

Vakalardaki bayram sonrası hedefin 10 binin altına düşmek olduğunu aktaran Koca "Vakaların düşmesinde kısıtlama daha belirgin. Teması azalttığınızda bulaşı önlüyorsunuz. Aşının etkisi henüz başlamadı. Aşılama 65 yaş üstünden, 40-65 yaşa kaydı. Toplamda, 21 milyon 507 bin doz aşılama yapıldı. Hastanedeki yaş ortalaması da düştü. Önümüzdeki dönemde kısıtlamayla birlikte aşıyı sürdürmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

SPUTNİK V GELECEK

Koca ayrıca, vaka sayılarının düşmesi konusunda herkesin tedbirlere uyması gerektiğinin bir kez daha altını çizdi. Sputnik V aşısı için Rusya ile sözleşme imzalandığını söyleyen Koca "Üretim dışında gelecek bir parti var. Kaç milyon dozluk bir sözleşme yapılacağı bir iki gün içinde netleşir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Muhtarların bu hafta itibarıyla aşılanmaya başlayacağını kaydeden Koca "Avukatlara da başlayacağız. Yaş itibarıyla öncelik vereceğiz. Şimdi listeleri alıyoruz. Özellikle yaşı aşağı indireceğiz" dedi.

YORUMLAR 18
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Küresel Çete'nin maşası DSÖ'nün aparatı Bill'in Kurulu lağvedilmedikçe ne pandemi biter ne sorunlar... Hem toplumu hem de iktidarı bitiriyorlar haberleri yok!
    Cevapla
  • Türkiye, 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlayamadığı bir konu var. hastaneler aşı yok diye insanları geri çeviriyormuş, Bakan, insanları ikna etmeye çalıştığını açıklıyor. Ortada bir algı söz konusu, halkın dilinde devlette aşı yok ama hastaneye hala insan çağırıyorlar diye laf dolaşıyor. Kim yalan algı yapıyorsa gereken cezayı alsın.
    Cevapla
  • mahoni 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim randevu alırsan sorun olmaz dağdan inme gibi başına buyruk giderlerse tabiki yok diyecejler bu acılar belli derecde özel muhafaza ediliyor randevusu olmayana verilmemesi gayet normal
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Hastaneler aşı yok diye insanları nasıl geri çevirebilir? Zaten bu aşılama kafasına esen gidiyim de aşı olayım şeklinde yapılmadığından, sisteme kayıtlı kişilerden sırası gelenin randevu alarak gidip olduğu bir şey olduğundan dolayı söylediğiniz imkansız.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı milletin geleceğine bir anahtardır. Herkes ona göre adımını atmalı. Küreselciler aşı ve ilaçlarla emellerine ulaşmaya çalışacak tam milli yönetimler ilaç sanayi kurulmazsa işimiz zor.
    Cevapla
  • tttt 2 yıl önce Şikayet Et
    zabıtalar henüz aşılanmadı ?
    Cevapla
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bana aşı değil özgürlüğümü ver!
    Cevapla
  • reis 2 yıl önce Şikayet Et
    ya sev ya terk et seni zorla tutan yok
    Cevapla
  • ötekisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Defol git bi ya.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    maske takma aşı olma sonrada çık özgürlüğümü geri ver diye isyan et rahmetli erbakan hocanın dediği gibi hadi ordan
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak