Son dakika haberi: Türkiye'de Hindistan varyantı görüldü

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Hindistan varyantının görüldüğünü duyurdu.

GİRİŞ 28.04.2021 18:37 GÜNCELLEME 29.04.2021 18:41
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Aşı çalışmalarının etkinliğini de salgının seyrini de yakından ilgilendiren bir konu daha var: Mutasyonlar.

Mutasyonlar rNA virüsleri için beklenen bir durumdu. Virüsle mücadeleyi güç hale getiren de budur. Bugün Dünya genelinde karşılaşılan onlarca mutasyon/varyant türü bulunmaktadır. Bunlardan bazıları baskın hale gelerek hızla yayılırken bazıları sınırlı yayılım göstermektedir. 

HİNDİSTAN VARYANTI İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Virüsün kendisini değiştirerek yeni formlara girmesi ömrünü uzatsa da bunun bir sonu var. Bu mutasyonlar virüsün de hasta etme kabiliyetini sınırlayacak. Şu an ülkemizde en çok görülen mutasyon türü İngiltere varyantıdır. Bunun yanında Brezilya ve Güney Afrika varyantları da görülmüştü. Son olarak İstanbul’da 5 vatandaşımızda Hindistan varyantı da gözlendi. Ülkemizde bu varyant ilk kez görüldü ve vakalar izolasyon altında takip edilmektedir.

İçinde bulunduğumuz dönemin salgının kontrol altına alınması ve yaygın aşılanmadan önceki son kısıtlama olmasını temenni ediyorum. Bu temennimin gerçekleşmesi için bu dönemi iyi değerlendirmeli ve sorumlu davranarak kısıtlama ve tedbirlere uyumlu hareket etmeliyiz. 

"SÖZÜN GÜCÜ AZALDI..."

Sözün gücünün azaldığının farkındayım ama sizin gücünüzden hiç endişem yok. Çok direndiniz, çok mücadele ettiniz ve yoruldunuz. Sizlerden ricam bir seferberlik hali ile mücadeleye katılmanızdır. Bu mücadelenin galibi bizler olacağız. Ramazan Bayramını huzurla karşılamak için birlikte mücadele edelim.

YORUMLAR 174
  • ALİ SANDIKÇI 2 yıl önce Şikayet Et
    Aha BİTTİK ŞİMDİ O BEŞ KİŞİDENDE 100 KİŞİ DERKEN 1000 KİŞİYE BILAŞMIŞTIR
    Cevapla
  • YAKUP DOĞAN 2 yıl önce Şikayet Et
    korona hastaları için verilen ilaçların son kullanma tarihlerine bakınız...
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    İlaçları kötüleyen ,zararlı diyenler yüzünüzden Bu Yalanlara inanan Koronaya yakalanınca İlaç kullanmayan bir Yakınım Yoğun Bakıma düştü! Yeter artık! Fazla olmaya başladılar!!..Bunun bir Cezası olması lazım!?.
    Cevapla
  • Mustafa Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya açılırken biz varyant tan bahsedip kapanıyoruz, bir taraftan meb. Ve diyanet mensupları tam maaş alırken diğerleri ne yapsın allah akıl versin hepimize, durumlar çok vahim ayrıca çalışma saatleri 10.00- 16.00 neden acaba
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurallara uydukdan sonra problem olmaz! asıl Vakalar Belediye Araçları,Toplu Taşımalar ve 18 Yaş üstü Çalışan kesim yüzünden patladı! sen önce bunu Öğren?
    Cevapla
  • Tuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım tünelin sonunda ki ışığı gördüğünüzde kaybettiğiniz en önemli şey bu süreçte hiçbir zaman arkamızda furmadığınız sağlıkçılar olacak merak buyurmayınız.
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdışı uçuşlar durmadan virüs durmaz hepsi gelir. Turistler için serbest vatandaşa yasak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor