Sivas'ta 49 yaşındaki kadın torunu için adeta ölüme meydan okudu!

Sivas'ta yaşayan 49 yaşındaki Tuğba Yıldızdağı koronavirüs sonası şikayetleri geçmeyince doktora başvurdu. Kalp kapakçığı çürüdüğü söylenen ve 3 aylık ömür biçilen Yıldızdağı torunu için ölüme meydan okudu ve ameliyatı erteledi.

Sivas'ta 49 yaşındaki kadın torunu için adeta ölüme meydan okudu!
Sivas'ta 49 yaşındaki kadın torunu için adeta ölüme meydan okudu!
GİRİŞ 07.06.2021 13:20 GÜNCELLEME 07.06.2021 13:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçen ağustos ayında koronavirüse yakalanan 2 çocuk annesi Tuğba Yıldızdağı, geçmeyen öksürük şikâyeti üzerine doktora başvurdu. Yapılan tetkikler sonrası mitral kapak yetmezliği tanısı konulan kadına doktorlar, 3 aylık ömrünün kaldığını ve hemen ameliyat olması gerektiğini söyledi. Bu uyarıları ciddiye almayan Yıldızdağı, torununu kucağına alabilmek için ölüm riskine rağmen kalp ameliyatını erteledi. 2 ay sonra ameliyat masasına yatan Tuğba Yıldızdağı, başarılı bir ameliyat sonrası sağlığına kavuştu

7 yıldır pankreasında kist vardı, Ukraynalı kadın şifayı Türkiye'de buldu!7 yıldır pankreasında kist vardı, Ukraynalı kadın şifayı Türkiye'de buldu!


Kontroller sonucunda kalp kapakçığının çürüdüğü söylendi  

Koronavirüs öncesinde kalbiyle ilgili bir şikayetinin olmadığını söyleyen Tuğba Yıldızdağı, “Kendi işini kendi yapan, merdiven çıkarken sorun yaşamayan hatta yürümeyi seven ve bunları yaparken pek de yorulmayan biriydim. Koronavirüsü çok ağır atlattım. Hatta bu süreçte 8 kilo verdim. Karantina sürecim bitmesine rağmen öksürüğüm kesilmeyince doktora başvurdum. Muayeneye gittiğimde doktor, ‘Tuğba Hanım hemen kardiyolojiye gitmeniz lazım, nabzın şu anda 127 ve bu normal değil. Kalbinde üfürük var’ dedi. Kontroller sonucunda kalp kapakçığımın çürüdüğü söylenildi. Kardiyolojiye başvurduğumda ise kalbimde büyüme ve yetmezlik oluştuğu, acilen ameliyat olmam gerektiği, olmadığım taktirde 3 aylık ömrümün kaldığı belirtildi” dedi.  

Torunu için ölüme meydan okudu 

Nefes almanın ne kadar kıymetli olduğunu yaşadığı süreçte daha iyi anladığını dile getiren Yıldızdağı, “Resmen ölümle prova yaptım. O dönem çok duygusaldım. Çünkü ilk torunum dünyaya gelecekti. Her şey bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Ölümden korkmadım ancak yarım bırakacağım hayata üzüldüm. Doktorum koronavirüs geçirdiğim için 3 ay sonra ameliyat olabileceğimi söyledi. O arada torunumun doğumunu görmüş oldum. Ameliyattan sonra torunum yaramın merhemi oldu” diye konuştu.  

Virüs hayatımı yüzde 100 etkiledi

3 yıl önce başka rahatsızlıktan dolayı olduğu ameliyat öncesi yapılan tetkiklerde herhangi bir kalp rahatsızlığına rastlanmadığını kaydeden Tuba Yıldızdağı, “Koronavirüsten sonra hayatımda birçok şey olumsuz yönde değişti. Algılama sistemim zayıfladı. Okuduğum kitabın bazı yerlerini 2-3 kere tekrar etmek zorunda kalıyorum. Unutkanlık oluşmaya başladı. 10 dakika önce içtiğim ilacı unutuyorum. Saçlarım dökülmeye başladı. Denge sorunları yaşamaya başladım. Bazen boşluğa düşüyor gibi oluyorum. Virüs, benim hayatımı yüzde yüz etkiledi. Kaygı bozukluğu oluştu. Yaşadığımız hayatın güzelliğinin farkında değilmişiz. Şimdi hayatı sindire sindire yaşıyorum” şeklinde konuştu.  

Koronavirüs kalbi etkiliyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Güden, “Tuğba Hanım koronavirüs hastalığı sonrası geçmeyen nefes darlığı ve öksürük şikayetiyle bizlere başvurduğunda kalbinde ciddi rahatsızlıklar olduğunu gördük. Bizden önceki gittiği doktorlar da bu yönde görüşler bildirmiş. Torunu olacağı için ameliyatı bekletmemizi rica etti. Hastamız koronavirüs geçirdiği için açık kalp ameliyatı yapamazdık. Torunu dünyaya geldikten sonra başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Koronavirüs çok tehlikeli bir hastalık ancak hastamız için bir nimet olmuş. Kalp hastalığını koronavirüs sayesinde öğrenmiş oldu” dedi.  

Birçok hasta hiç kalp hastalığı olmadan kalp krizi geçiriyor

Koronavirüs hastalarında, kalp krizi geçirme riskinin artışının yanı sıra toplar ve atar damarlarda pıhtılaşma sorunu gibi birçok kardiyak probleminin daha sık görülebileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Mustafa Güden, “Saydığım bu sorunlar koronavirüs hastalığının ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Zeminde olan hastalığın bulunmasına da neden oluyor. Birçok hastanın hiçbir kalp hastalığı olmadan kalp krizi geçirmesine neden olabiliyor. Kovid-19 geçiren kişiler nefes darlığı, öksürük ve göğüs ağrısı yaşarlarsa virüsün tetiklediği bir hastalık olacağından tetkik ettirmeleri gerekir. Unutmayalım ki koronavirüs kalbi de etkiliyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Ebu Talha 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölüme meydan okumamıştır da, belki Allah'a sığınmış ve bolca dua etmiştir...
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir canlı ölüme meydan okuyamaz. Eğer eceli geldiyse ne bir saniye ileri alabilir nede öne alabilir.
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Mealen. Kadere razı olmuş o kadar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi