Beyin ölümü gerçekleşen kadının organları 7 hastayı hayata bağladı

Artvin'de baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran ve beyin kanaması geçirdikten sonra beyin ölümü gerçekleşen 49 yaşındaki Havva Alın'ın organları nakil bekleyen 7 hastaya umut oldu.

Beyin ölümü gerçekleşen kadının organları 7 hastayı hayata bağladı
Beyin ölümü gerçekleşen kadının organları 7 hastayı hayata bağladı
GİRİŞ 11.06.2021 11:49 GÜNCELLEME 11.06.2021 11:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Artvin’de, 6 Haziran günü Havva Alın’ın, şiddetli baş ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede duran kalbi, yapılan müdahaleyle yeniden çalıştırıldı. Alın, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada beyin kanaması teşhisi konulan Alın, daha sonra Trabzon Medical Park Yıldızlı Hastanesi’ne gönderildi. Ev kadını olan Alın’ın önceki gece beyin ölümü gerçekleşti. Eşi Hüseyin Alın’ın onayıyla Havva Alın’ın organları bağışlandı. Operasyonla alınan Alın’ın kalp, akciğer, karaciğer, böbrekleri ve korneaları, 7 hastaya nakledilmek üzere İstanbul, Samsun, İzmir ve Sivas’a gönderildi.

Hakkari'de bir ilk! Uyanık beyin ameliyatı yapıldıHakkari'de bir ilk! Uyanık beyin ameliyatı yapıldı

BİRİLERİNE ŞİFA OLSUN, HAYAT OLSUN İSTEDİK

Organ nakli için çağrıda bulunan Havva Alın’ın eşi Hüseyin Alın, “21 senelik evliyim. Eşim migren hastasıydı ve tansiyonu da vardı. Belli bir süre ilaçlarını kullandıktan sonra doktor kontrolü olmadan ilaçlarını bıraktı. Daha sonra eşim hastanelik oldu ve beyin ölümü gerçekleştiğini öğrendik. Organlarını bağışlayabileceğimizi söylediler. Eşim rahmetli oldu. Toprak altında çürüyeceğine birilerine şifa olsun, hayat olsun istedik. Biraz zor karar verdik. Ama eşimin sayesinde birilerinin hayat bulması içimi bir nebze de olsa rahatlatıyor, acımı hafifletiyor. Eşim çok merhametli, şefkat doluydu. Organ nakli sayısı artmalı ve hastanelerde şifa bekleyen insanlara umut olmalı, hayat olmalı” diye konuştu.

UMUYORUZ Kİ ORGAN BAĞIŞI SAYISI ARTAR

Trabzon Medical Park Yıldızlı Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Serap Zengin Karahan ise, “Hastanın ilk şikâyeti 6 Haziran tarihinde şiddetli baş ağrısıyla başlamış ve Artvin Devlet Hastanesi’ne başvurmuş. Orada kalbi duruyor ve yapılan müdahalelerle geri döndürülüyor. Entübe bir şekilde Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne daha sonra da beyin kanaması tespit edilip Medical Park Trabzon Yıldızlı Hastanemize sevk ediliyor. Buradaki takibimizde birtakım tetkikler sonrasında beyin ölümü tanısını koyduk. Sonrasında da hasta yakınlarıyla durumu paylaşarak organ nakli hakkında bilgi verdik. Onlar da olumlu karşıladılar. Türkiye genelinde organ nakli bağışı maalesef son derece az. Umuyoruz ki organ bağışı sayısı artar. Başka insanlara da umut olur” dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Özer'in 'Organ nakli hakkında gizlenen gerçekler' kısa videosunu izlemenizi tavsiye ederim. İzleyenler neden bu videoyu tavsiye ettiğimi anlayacaktır. Allah rahmet eylesin ve mekanını cennet eylesin kardeşimizin...
    Cevapla
  • Tufan 2 yıl önce Şikayet Et
    Organ naklini güzel göstermeyi bırakın. Beyin ölümü diye birşey yoktur. Ruh bedenden ayrılmadığı sürece insan yaşar. Sen adam ölmeden canlı canlı organlarını alıyorsun. Zavallı ses çıkaramıyor ama nasıl bir azap çekiyor haberin yok. Beyin ölümü gerçekleşmiş vs hepsi hikaye bunların. Bu konuda Kemal Özer hocamızı dinleyin.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir insanı kurtaran tüm insanları kurtarmış, bir insanı öldüren tüm insanları öldürmüş gibidir. Yapılan hayır ile mekanı cennet olsun inşallah.
    Cevapla
  • Asli 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin söyledigin dogruda ama bu şekil degil Beyin ölümü diye bişey yok dinimizde, Kalb attigi sürece insan yaşiyor demektir, Sen yaşayan birinin organlarini söküyorsun, Birakin insanlari kandirmayi
    Cevapla
  • mehmet niyazi 2 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun herkeze umut oldu
    Cevapla
  • karagöz 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizden razı olsun...kardeşim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri