Kara mantar hastalığı nedir? Kara mantar hastalığının belirtileri nelerdir?

Kara mantar, Hindistan ve Arjantin'de görülen ölümcül risk taşıyan enfeksiyon hastalığıdır. Genellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ağır hasarlara yol açan kara mantar, göz kararması ve yüze siyah lekelerle kendini belli ediyor. Peki Hindistan kara mantar hastalığı nedir? Kara mantar hastalığı belirtileri nelerdir?

Kara mantar hastalığı nedir? Kara mantar hastalığının belirtileri nelerdir?
Kara mantar hastalığı nedir? Kara mantar hastalığının belirtileri nelerdir?
GİRİŞ 21.06.2021 13:39 GÜNCELLEME 21.06.2021 13:39

Tüm dünyayı etkisi altına alan milyonlarca insanın ölmesine neden covid-19 sonrasında Hindistan’da görülen ve Arjantin’e yayılan kara mantar hastalığı, ikinci bir salgın mı olacak sorulanına neden oldu. Topraktan ve çürüyen bitkilerden yayılan bir enfeksiyon olan kara mantar, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ölümcül etkilerinin olduğu belirtiliyor.

Korona virüsün yeni belirtileri ortaya çıktı! Salgın tamamen değişti! Artık BİRİNCİ gün...Korona virüsün yeni belirtileri ortaya çıktı! Salgın tamamen değişti! Artık BİRİNCİ gün...

Kara Mantar Nedir?

Çok nadiren görülen enfeksiyon hastalığı olan kara mantar hastalığının insandan insana geçmediği; toprak, bitki, çürüyen meyve ve gübreden geçtiği belirtildi. Kara mantar, covid-19 atlatmış kişilerin covid-19 olduğu sürede aldıkları ilaçtan ve bağışıklık sisteminin zayıflamasından kaynaklı görüldüğünü aktarırlar. 

Özellikle bağışıklık sistemi zayıf, kanser, AIDS, diyabetik hastalarında görüldüğü ve ölümcül bir hastalık olduğu, ciddi neticelerinin olduğu açıklamalar arasında yer alıyor. 

Kara Mantar Belirtileri Nelerdir?

Hızla yayılan ve ölümcül neticeleri olan kara mantar, yüzde şişlik, doku bozuklukları, göz kararması, bulanık ve çift görme gibi belirtilerinin olabileceği söyleniyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor