Covid-19 tehdidini ortaya koyan fotoğraf!

COVID-19 akciğerlerde pıhtı oluşumu, aylar süren halsizlik, nefes darlığı gibi birçok şikâyete neden oluyor. Ancak akciğerlerdeki pıhtı oluşumunu ve yarattığı riski gösteren bir paylaşım olayın ciddiyetini ortaya koydu.

Covid-19 tehdidini ortaya koyan fotoğraf!
Covid-19 tehdidini ortaya koyan fotoğraf!
GİRİŞ 27.06.2021 12:16 GÜNCELLEME 27.06.2021 12:16
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Medical Park Göztepe Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin sosyal medyadan yabancı bir meslektaşının tedavisini gerçekleştirdiği, COVID-19 hastasının akciğerlerinden çıkarılan yüksek miktarda pıhtıyı gösteren çarpıcı bir fotoğraf paylaştı.

Yoğun bakımda yatan COVID-19 hastalarının yüzde 30’unda pıhtı görülürken, aşı olanlarda pıhtı riskinin yüz binde 3 olduğunu söyleyen Doç. Dr. Keskin, “Bu görüntüyü özellikle paylaştım.Toplum aşılardan ciddi anlamda tedirginlik duyuyor ancak ‘Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak’ diye bir deyim vardır. Küçük bir riskten kaçarken ölüm ile burun buruna geliyorlar” dedi. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 38
  • Cesur58 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı çare değil ,solunum yolu ile bulaşan bu covid 19 a acil ilaç bulunması lazım ,isterse bir kişi 20 defa aşı olsun virüs ciğerlere yada beyne ulaştığında kurtuluşu %40 yani aşı olmayanda aynı %40 kurtulma şansı var .. virüs kana karistiginda aşı işe yarar ama virüs solunum yollarında cirit atarken aşı hiçbir işe yaramaz ...o yüzden virüse yakalanan kişi ciğerlere inmeden mikrobu halletmesi lazım yoksa aşının pek faydası olmaz..
    Cevapla
  • mr. dr. 2 yıl önce Şikayet Et
    bu %40 felan hangi sandıktan çıkarttın da sallıyorsun? sen aşılanmış kaç hastanın tora bt sini gördün? hatta bırak onu, kaçının satürasyonunu ölçtün? bu işle ilgisi olmayanlar komik şeyler yazıyor. kim sağlıkçı kim atmasyon belli değil. herkes kendi işine baksın lütfen. aşılananlarda pnömoni gelişemeden iyileşme olduğu için ölüm oranı çok azdır. nokta.
    Cevapla
  • dr cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    güz gelince bu tür hikayeleri çok duyacaz, ben kendiminkini anlatayım. teyzem hayyatta yaptırmam dedi.eşi yaptırdı. 3 hafta sonra hastalanmışlar aradım. eşi çıktı. hafif geçiriyorum dedi. teyzen yoğun bakımda entübe edildi dedi. ölmedi ama zorluklar çekti. benzer bir hikayede teyze aile hekimi arkadaşı arayıp keşke seni dinleseydim çok ağır durumdayım demiş. arkadaş 3 gün sonra öldüğünü öğrenmiş. hiç tanımadığımız bir virüs. aşı ile tanıtmak lazım. ha bire varyantlar geliyor. sonbahara hazır olmak lazım. saygılar..
    Cevapla
  • yonus 2 yıl önce Şikayet Et
    cigerden bi ciger daha cikmis yalan bnce
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık Bakanımızın Açıklamasına göre 18 Yaş Üstü ilk Aşılar %54,ü bulmuş..... Ha! Gayret Türkiyem çok iyi gidiyoruz.. 4 Binlere inmişiz Allahın izni ile biz bu Salgını Yeneceğiz....Az kaldı.
    Cevapla
  • Hak sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşımı? Kapitalizmin dayattığı hiç bir şey faydalı olamaz.
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapitalimin ilk dayattığı zorunluluk paradır. parasız yaşayabilir misin?
    Cevapla
  • Kimsiniz41 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen olma. Bir asi bosa gitmesin.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşılar 15,nci Yüzyıldan bu yana var, insanların Sağlığı için uğraşan Çiçek Hastalığından tutunda Vereme, Çağın Hastalığı KoronaVirüse kadar Günlerce Gece Gündüz çare bulmak için Aşı Üreten Bilim Adamlarını, Profesörleri Doktorları Kapitalist Yaptınızya...artık Sözün bittiği yerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber