Aşı tablosundaki sarı rengin sebebi: Kısırlık korkusu!

Koronavirüs aşısının hala istenilen seviyeye ulaşmamasının sebebi kısırlık korkusu. Siirt yüzde 29.6 ile en az Muğla yüzde 81.3 ile en çok aşı yaptıran il oldu. Kentlerin il sağlık müdürleri sebebin sosyokültürel farklılık olduğunu söyledi

Aşı tablosundaki sarı rengin sebebi: Kısırlık korkusu!
Aşı tablosundaki sarı rengin sebebi: Kısırlık korkusu!
GİRİŞ 09.07.2021 12:21 GÜNCELLEME 09.07.2021 13:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Salgınla mücadele kapsamında hızlanan aşılama süreci devam ediyor. Muğla, nüfusunun yüzde 81.3'ü aşılanan ve maviye dönen ilk il, Siirt de 29.6 ile aşılama oranı en düşük kent oldu. Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer başarının sırrını, Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erol Ömür ise neden geride kaldıklarını anlattı.

Bakan Koca: Birinci doz aşı olanların oranı yüzde 60'a ulaştıBakan Koca: Birinci doz aşı olanların oranı yüzde 60'a ulaştı




KOORDİNASYON VE TECRÜBE

"Vatandaşların aşıya karşı istekli olması, konunun önemine yönelik farkındalıklarının yüksek olması, maske, hijyen, sosyal mesafe, aşılama ve yasaklara uymada avantaj olarak karşımıza çıktı. Tecrübeli sağlık çalışanlarının ekip anlayışı içerisinde olağanüstü özverili çalışmaları etkili oldu. Aşı lojistiğinde ve uygulamalarında gösterilen hassasiyet ilimizde aşılama oranlarının yüksek seyretmesini sağladı. Turizm sektörüyle ilgili meslek odaları ve federasyonlarla işbirliği yapıldı. Ayrıca aşılama dışında yurtdışından gelen bireylere yönelik önlemler de devam ediyor."

AŞI TİMLERİ SAHAYA İNDİ

"Ülkemizde aşılama oranına baktığımızda en yüksek 10 ilin batı illeri olduğunu, en düşük 10 ilin ise Güneydoğu illerinin olduğunu görmekteyiz. Bu biraz eğitim ve kültürel sosyal yapıyla ilgili. Bizler de sahaya inip vatandaşımızı bilgilendirmek için çalışma başlattık. Aşının kısırlık yaptığı, gebelerde düşük olduğu gibi ilkel inanışlar var. Bunlar kesinlikle safsata. Vatandaşlarımızın bunlara kesinlikle inanmamaları gerekiyor. Bizler ikna timleri kurduk, doktor ve sağlık çalışanlarımız sağ olsun kurduğumuz stant yerlerinde vatandaşlarımızı ikna ediyorlar."

Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklamasıBakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması


AŞI SPERM KALİTESİNİ ARTIRIYOR

mRNA aşılarının kısırlığa yol açtığı yönündeki kaygıları giderecek araştırma ABD'de Miami Üniversitesi'nde yapıldı. Çalışmaya göre; mRNA aşısı olan erkeklerin sperm sayısı ve hareketliliğinde artış gözlendi. Aşının kısırlık yapmadığının kanıtlandığını belirten Prof. Dr. Güner Sönmez, "Aşının kısırlık yapmadığı gibi bu konuda olumlu etkisi olduğu belgelenmiş oldu" dedi. Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu ise, "Aşının aksine, Kovid hastalarındaki 37.8'in üzerindeki ateş, üreme sistemini olumsuz etkiliyor. Sperm sayısı yüzde 50 oranında düşüyor" dedi. Siirt'te sağlık çalışanları 'aşı kısırlık yapıyor' algısını değiştirmek için sahaya indi.

YORUMLAR 7
  • Recp.özer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek zorla aşımı olcaz yani düşün Aşıyı bulan Dr.ugur şahin ben kendi buldugum aşıyı olmayacagım diyecek devlet ahstene üretici firma hekim sorumluluk almayacak onam belgesi imzalatacak Ama sen aşı olmassan sorumsuz duyarsız vatandaş olcaksın öylemi yoldamı buldu bu insanlar canını yahu.
    Cevapla
  • veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    insanımız malesef her söylenene inanıyor. aşının kısırlık yaptığı ne çabuk ispatlandı.
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşının ispatlanan bir yanı var mı?
    Cevapla
  • lubkam fusuy 2 yıl önce Şikayet Et
    Belkide aşı olmayan üç yıl içinde ölecek
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    belki de aşı olan üç yıl içinde ölecek...
    Cevapla
  • mefa 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan düşünceler, insanların aklını karıştırıyor. Komşum ailesiyle aşı olmuyor. Sebep aşı olanlar 3 yıl sonra ölecekmiş. O zaman dünyada 1 milyar insan ancak kalır. İnsanımız da bu saçmalıklara inanıyor.
    Cevapla
  • harun 2 yıl önce Şikayet Et
    olmayana da hoşgörülü davranmak lazım saçma sapan düşünenler olabilir. olmak istemeyene de dayatma yapılmasın. zaten hastalık telefon modellerine döndü yok delta yok delta plus sıradada delta plus s serisi var. tutmadı 3 4 5 6 doz cok şükür vurulan vurulsun.:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!