Delta varyantı nedir? Delta varyantı belirtileri nelerdir?

Yayılma oranı diğer varyantlara göre daha çok olan delta varyantı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre ülkemizde toplamda 750 kişide görülmüştür. Daha ağır semptomlarla geçirilen delta varyantının kontrol altında tutulması için aşı çalışmalarının hızlanması gerektiği belirtilmektedir. Peki delta varyantı nedir?

Delta varyantı nedir? Delta varyantı belirtileri nelerdir?
Delta varyantı nedir? Delta varyantı belirtileri nelerdir?
GİRİŞ 14.07.2021 11:04 GÜNCELLEME 14.07.2021 11:04

Delta varyantı, ilk kez Hindistan’da ortaya çıkmış ve ‘endişe verici varyant’ olarak adlandırılmıştır. Tüm dünyaya hızla yayılan delta varyantı, Birleşik Krallıkta son günlerde artan vaka sayılarının temel nedeni olarak gösteriliyor. Diğer varyantlara göre çok daha hızlı yayılan ve özellikle de bağışıklık sistemi zayıf olan kimselerde ağır semptomlarla görülüyor. Bilim insanlarının delta varyantı hakkında henüz yeterli ve derinlemesine bir bilgiye sahip olmadıkları açıklamışlardır. 

Delta Varyantı Nedir?

Korona virüsün mutasyona uğraması sonucunda virüsün daha ağır semptomlarla görülmesine ve hastalığın hızla yayılmasına neden olur. Virüslerin mutasyona uğraması bilim dünyasında doğal bir durum olarak kabul edilse de bazı mutasyonların ölümcül sonuçları bulunur. Delta varyantı da virüsün bulaşma riskini arttıran ve hastalığın daha ağır geçmesine neden olmasına neden olan Hindistan kaynaklı mutasyondur.

Delta Varyantı Belirtileri Nelerdir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Delta Varyantının ülkemizde de görüldüğü ve 36 şehre yayıldığını açıkladı. Hızla yayılan delta varyantının belirtilerinin çok daha ağır olduğu belirten Fahrettin Koca, 4. dalga uyarısında bulundu. Delta varyantının belirtileri şöyledir:

  • Boğaz ağrısı

  • Yüksek ateş

  • Burun akıntısı

  • Koku ve tat kaybı

  • Öksürük

  • Eklem ağrısı

  • Şiddetli baş ağrısı

  • Nefes darlığı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu