Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika Favipiravir açıklaması!

Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı, son kullanma tarihi geçmiş Favipiravir ilacının hastalara verildiği yönündeki iddiaları yanıtladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika Favipiravir açıklaması!
Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika Favipiravir açıklaması!
GİRİŞ 27.07.2021 17:36 GÜNCELLEME 27.07.2021 18:02
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİSosyal medyada "son kullanma tarihi geçen Favipiravir ilacının hastalara verildiği" yönündeki iddialara Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan açıklama yapıldı. Söz konusu iddiaları yalanlayan kurum, şu ifadeleri kaydetti:

"Sosyal medyada gündeme gelen paylaşımlarda; Covid-19 tedavisinde kullanılan "favipiravir" etken maddeli ilacın etiketinin değiştirildiği; son kullanma tarihi geçmiş ilaca, yeni etiket yapıştırılarak hastalara verildiği ileri sürülmüştür.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan COVID-19 Rehberi'nde yer alan "favipiravir" etkin maddeli ilaçlar için Kurumumuza gelen ruhsat başvuruları ivedilikle ve öncelikli olarak değerlendirilmiştir.

Söz konusu ilaçların stabilite çalışmaları uzun zaman almaktadır. Bu çalışmaların sonucuna göre son kullanma tarihlerinin güncellenmesi rutin bir işlemdir. Yeni tarihler; Kurumumuzun bilgisi ve onayı ile firmalar tarafından ilaçlara etiket yapıştırılmak suretiyle güncellenmiştir.

Dolayısıyla; paylaşımlarda yer alan; son kullanma tarihi geçmiş ilaçların tedavi amacıyla koronavirüs hastalarına verildiği yolundaki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Bilgilerinize saygıyla duyurulur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 56
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun sağlıkta altın dönem yaşıyoruz, bu yalanları yayanları saptamak lazım... Malesef Ülkemizde yalanın, iftiranın, kara çalmanın bir bedeli YOK..
    Cevapla
  • fırat23 2 yıl önce Şikayet Et
    çevir kazı yanmasın
    Cevapla
  • cafer c 2 yıl önce Şikayet Et
    Sözcü paçavrası ve vatan hainleri ortaya bir iddia atıyor, peşine de sözde milliyetçi muhafazakar vatandaşlar takılıyor!
    Cevapla
  • ufuk tiryaki 2 yıl önce Şikayet Et
    ne uyduracaklarini sasirdilar
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu chpkk ve yandaşlarının iftirasıdır vesselan
    Cevapla
  • Tuncay 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyor haberde guncellenmistir tarih yani son kullanmak tarihi gecmis olsada bakanliktan guncellenmistir deniyor anlama ozurlumusun tutturmussunuz kendi yanlisinizi hatanizi baskasinin uzerine atmaya alismissiniz iftaraya yatacak yeriniz yok ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?