Gül suyunun cilde faydaları nelerdir? Gül suyu ile yüz temizleme...

Doğal gül suyu, cildin yenilenmesini ve ihtiyacı olan bakımı en kusursuz şekilde karşılar. Hücre yenileyici özelliğe sahip olan gül suyu, yaşlanma belirtileri olan kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Peki gül suyunun faydaları nelerdir? Gül suyu cilde nasıl kullanılır?

Gül suyunun cilde faydaları nelerdir? Gül suyu ile yüz temizleme...
Gül suyunun cilde faydaları nelerdir? Gül suyu ile yüz temizleme...
GİRİŞ 06.08.2021 11:00 GÜNCELLEME 06.08.2021 11:00

Daha canlı, sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak için yapılması gereken ilk ve en önemli şey, cildin tam olarak neye ihtiyacı olduğunu öğrenmektir. Doğal ve sağlıklı ürünler dahi yanlış cilde uygulandığında beklenilen sonucun tam olarak verilmesine engel olur. Gül suyu, kadınlar arasında en popüler cilt bakım ürünlerinden biridir ve cilt hücrelerinin yenilenmesinde büyük bir etkiye sahiptir. Cildin yenilenmesini, makyaj kalıntılarının temizleyen gül suyunun cilde faydaları uzmanlar tarafından da kabul edilir. 

Aloe vera yüze faydaları nelerdir? Aloe vera ile cilt bakımı nasıl yapılır?Aloe vera yüze faydaları nelerdir? Aloe vera ile cilt bakımı nasıl yapılır?

Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Antik Roma’dan itibaren kadınların en çok kullandıkları bakım ürünü olan gül suyu, cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Özellikle hava kirliliği, makyaj kalıntısı ve yağ birikintisi gibi sorunların kısa sürede giderilmesini sağlayarak cildin daha genç ve bakımlı hale getirir. İşte cilt bakımında gül suyunun faydaları:

  • Antibakteriyel özelliğe sahip olan gül suyu, cildi toksin ve mikroplardan arındırır. 

  • Gece yatmadan önce cildi makyaj ve kirden arındırdıktan sonra tüm makyaj kalıntılarını temizlemek için gül suyu ile son bir tonikleme işlemi yapılması tavsiye edilir.

  • Cildi kir ve yağdan arındırarak toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.

  • Doğal bir nemlendirici olan gül suyu, cildin daha canlı görünmesini sağlayarak doğal bir parlaklık kazandırır. 

  • Antiseptik özelliği sayesinde sinek ısırığı, kesik ve mikrop kapma gibi nedenlerden oluşan yaraların kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. 

  • Cildin PH seviyesini dengeleyen gül suyu, cilt tonunu eşitleyerek cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar. 

  • Yaşlanma belirtileri olan kırışıklıkların giderilmesini sağlayarak, dış etkenlerden dolayı cildin yıpranmasına engel olur. 

  • Cildi tazeler ve yatıştırır.

Elma maskesinin cilde faydaları nelerdir? Elma maskesi ne işe yarar? Elma maskesinin cilde faydaları nelerdir? Elma maskesi ne işe yarar?

Gül Suyu Nasıl Yapılır?

10 adet gülün yaprakları 1 litre suyun içine eklenir ve tencerenin kapağı kapanır. Kısık ateşte yavaş yavaş kaynatılmaya başlanır. Güller rengini kaybedene kadar kaynatmaya devam edilir ve tencerenin altı kapatılır. Hazırlanan gül suyu ılıdıktan sonra cam şişeye eklenerek rutubetsiz alanlarda muhafaza edilir. 

Gül Suyu Nasıl Kullanılır?

Cilt temizliğinde oldukça sık kullanılan gül suyu, doğal olarak hazırlandıktan sonra temiz bir pamuğa azar azar ekledikten sonra yuvarlak hareketlerle yüz temizlenir. Tonik olarak günün her anı kullanılabilen gül suyu, doğal bir malzeme olarak tercih edilebilir.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak