Sağlık Bakanlığı Kovid-19 için Libya'ya heyet yolladı

Türkiye, Libya'nın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelesine destek için Sağlık Bakanlığına bağlı yetkili ve uzmanlardan oluşan bir heyeti bu ülkeye gönderdi.

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 için Libya'ya heyet yolladı
Sağlık Bakanlığı Kovid-19 için Libya'ya heyet yolladı
GİRİŞ 04.08.2021 20:36 GÜNCELLEME 04.08.2021 20:36

Libya Dışişleri Bakanlığının daveti üzerine bu ülkeye gelen Sağlık Bakanlığından yetkililer, doktorlar ve sağlık alanında uzmanların yer aldığı heyet, başkent Trablus'ta Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş tarafından kabul edildi.

Görüşmede Menguş, Libya'nın özellikle Kovid-19 salgınıyla mücadele noktasında sağlık sektöründeki ihtiyaçlarını belirlemek için gönderdikleri çağrıya hızla yanıt veren Türkiye hükümetine teşekkür etti.

Libyalı Bakan, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz'ın da katıldığı görüşmede, Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarında hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Büyükelçi Yılmaz da Türkiye'nin, Libya'daki hastaneler ile sağlık ve izolasyon merkezlerinin salgınla mücadele kapsamında ihtiyaç duyduğu tüm gereksinimleri karşılamaya hazır olduğunu belirtti.

Yılmaz, Türk heyetinin ziyaretini tamamlamasının ardından sağlık tesislerinin duyduğu ihtiyaçlar konusunda Libya Dışişleri Bakanlığına eksiksiz bir rapor sunacağını ve Libya Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle de konuyu görüşeceğini kaydetti.

Libya ziyareti kapsamında son iki günde Misrata ve Zliten şehirlerinde bir dizi sağlık tesisinde incelemelerde bulunan Türk heyeti, Trablus'taki sağlık tesislerine de benzer ziyaretler gerçekleştirecek.

Son dönemde Kovid-19 kaynaklı ölümlerin arttığı Libya'da, Hastalıklarla Mücadele Ulusal Merkezinden yapılan açıklamaya göre, dün virüs nedeniyle 26 kişi daha yaşamını yitirmiş ve 2 bin 485 yeni vaka tespit edilmişti.

Libya'da son verilere göre toplam can kaybının 3 bin 635, vaka sayısının da 260 bin 951 olduğu açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı