Bilim Kurulu üyesi aşılamada gençlere vurgu yaptı!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, yoğun bakımda yatan hastaların çoğunun aşısız olduğunu söyledi. Turan, “Etkin aşılamayla devam edebilirsek hastaneye yatış, yoğun bakım yatış oranları önceki piklerden daha az olabilir." dedi.

Bilim Kurulu üyesi aşılamada gençlere vurgu yaptı!
Bilim Kurulu üyesi aşılamada gençlere vurgu yaptı!
GİRİŞ 09.08.2021 14:23 GÜNCELLEME 09.08.2021 14:23

Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, “Aşısız grupta her yaştan hasta var. Aşılanmamış genç popülasyonun da Delta varyantıyla çok ciddi etkilendiğini görüyoruz. Aşılanmamış önemli bir grup yoğun bakımda. Bunun dışında ikinci bir grup var ki, iki doz Sinovac sonrası hatırlatma dozunu olmamış gruptan bahsediyoruz. Onlar da yoğun bakım ihtiyacı duyuyorlar. Yoğun bakımda her yaştan hasta var. Genç yaş popülasyonu ise özellikle aşılanmadıkları için artmakta” dedi.

NEFES ALAMAYINCA...

Turan, vatandaşlara da aşı çağrısında bulundu:

“Herkesi aşılarını olmaya çağırıyorum. Mutlaka aşı şemalarını tamamlamaları gerekir. Aşılanmadıkları için çok pişman çok sayıda yoğun bakım hastası var; ‘Ben neden bu kadar ağır bir solunum yetmezliği yaşıyorum’ diye. Aşılanmamış bireylerin pişmanlıkları yoğun bakım sürecinde net bir şekilde yansıyor ve bizler adına da çok üzücü bir durum tabii ki. Çünkü elimizdeki tek silah şu an aşı.”

YENİ PİK UYARISI

Turan, eylül ayında yeni pik ihtimaline karşı önlemlerin alınması gerektiğini belirterek, “Etkin aşılamayla devam edebilirsek hastaneye yatış, yoğun bakım yatış oranları önceki piklerden daha az olabilir. Beklentimiz bu yönde” ifadesini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar