Dr. Feridun Kunak'tan koronavirüse karşı bağışıklığı artıran takviyeler

Haber 7 Yazarı Dr. Feridun Kunak, Kovid-19 Delta varyantına karşı vücut direncini arttırarak virüse karşı nasıl ayakta kalabileceğimizin tüyolarını köşe yazısında aktardı.

GİRİŞ 03.09.2021 12:20 GÜNCELLEME 03.09.2021 14:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınında maske, mesafe, hijyen ve aşı haricinde yeni varyantlara karşı vücut direncinin en üst seviyede olması son derece önemli. Dr. Feridun Kunak, vitamin ve besin takviyeleriyle bağışıklığı en üst seviyeye çıkaran önerileri sıraladı:

'Can Kardeşlerim Canım Kardeşlerim 2019 yılında Koronavirüs hastalığı, sıklıkla solunum yolunu etkileyen ağır geçirildiği takdirde organ yetmezliğine, ölüme götüren bir hastalık olarak ortaya çıkmıştır. Çinin Wuhan kentinde ortaya çıkan bu virüs o zamandan bu zamana yayılmaya devam etmiş ve milyonlarca kişinin ölümüne sebep olmuştur. Covid 19 belirtileri değişkendir fakat genellikle ateş, öksürük, yorgunluk, nefes almada güçlük,  koku ve tat almada kayıp gibi belirtiler sıklıkla görülmüştür. Ayrıca şiddetli yorgunluk ve hafıza kaybı da dahil olmak üzere kaslarda güçsüzlük, eklem-diz ağrıları, bel ve kalça ağrıları görülmektedir. Bu belirtiler virüsle temastan 1 ila 14 gün arasında görülmektedir.

Enfekte olan 5 kişiden 1’i hiçbir semptom göstermemektedir. Bu nedenle her zaman dikkatli davranmalıyız. Covid-19 hastalığının boğazın üzerine, burna kulak pamuğu gibi bir aletle örnek alınarak mikroskopta incelenmektedir.

COVİD-19 DELTA VARYANTI BELİRTİLERİ:

- ATEŞ

- ÖKSÜRÜK

- NEFES ALMADA GÜÇLÜK

-KOKU VE TAT ALMADA KAYIP

-KASLARDA GÜÇSÜZLÜK

- EKLEM, DİZ, KALÇA VE BEL AĞRILARI

PEKİ COVİD-19’A KARŞI NELER YAPMALIYIZ?

İlk olarak Covid-19'a karşı bağışıklık sistemini güçlendirmede en önemli faktör; beslenme ve vücudun en önemli yapıtaşlarından biri olan vitamin mineral dengesini sağlamaktır. Yapılan araştırmalarda D vitamini eksikliği olan hastaların yoğun bakımda yattığını, hastalığı ağır geçirdiği görülmüştür.

Bundan dolayı özellikle böyle bir dönemde düzenli D vitamini kullanımını, multivitamin haplarını kullanmayı, soğan-sarımsak gibi doğal antibiyotik olan besinlerden arı sütü, bal polen ve propolis tüketme, kekik çayı içme, ağızda karanfil çiğneme, sirke ile gargara yapma gibi davranışlar iyi gelmektedir.

Süt, ayran, yoğurt, peynir içerdiği yüksek probiyotik sayesinde  bağışıklık sistemi  güçlenecektir. Bu besinleri bol bol yemenizi öneriyorum.

Covid-19 hastalığı ağızdan ve burundan çıkan damlacıklarla bulaşmaktadır. Bu nedenle sosyal mesafeye toplu ortamlarda her zaman dikkat etmeliyiz. Kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu yerlerde yüz maskesini burnu ve ağzı kapatacak şekilde takmalıyız.

Ayrıca etrafımızdan birisi hapşırdığında ya da öksürdüğünde mikrop o yüzeye tutulduğundan ellerimizi özellikle en az 30 saniye boyunca sabunla yıkamalıyız. Covid-19 aşıları bizim bu virüse karşı bağışıklık kazanmamızı sağlayan teknoloji ürünüdür.  Koronaya karşı bizi korur, yoğun bakımda yatmayı, ölümleri önemli derecede düşürdüğü ve hastalığı daha hafif atlatmaya yardımcı olduğu anlaşılmıştır.

Tedavi süresinde sizlere, hekim arkadaşlarımın vermiş olduğu ilaçları düzenli kullanmanızı öneririm.

COVİD-19 DELTA VARYANTINDAN HANGİ VİTAMİN VE BESİNLERLE KORUNABİLİRİZ?

- DEVİT3 ÇOK ÖNEMLİ 

- %30'UN ALTINDA OLMAMALI

- %50-70 ARASI İYİ

- MULTİ VİTAMİN ALINMALI

- BOL MİKTARDA C VİTAMİNİ''

 

YORUMLAR 15
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaradan bağışıklık sistemi diye bir sistem yaratmış. Öncelikle bu bedeni kullanma kılavuzuna uygun kullanalım. Çok-karışık-sık-katkılı-mizaca uygunsuz gıdalarla beslenmeyelim. Sonrasında takviye gıdalar da sistemi güçlendirir.
    Cevapla
  • Anadolulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Gıda katkı maddeleri dusurur
    Cevapla
  • dobra. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sayılan belirtiler.Kovit hastalığından öncede toplumun %70 civarında sıklıkla görülen belirtilerdi.Her belirti kovit olamaz.Zaten eninde sonunda küreselciler.Aşıyı herkese yaymak için yeni taktikler geliştiriyor.Her türlü şeytandan Allaha sığınırım.Üstelik aşı olan her şeyi kabul etmiş oluyor.Yani ölsen ,farklı bir yan etki ile karşılaşan aşılı mağdur .Kimseyi suçlayamayacak maalesef.Hakkını arayamayacak.Ama mecburi.
    Cevapla
  • Şaşkın 2 yıl önce Şikayet Et
    Verilen bigiler doğru tüketim zamanları belirsiz, insanlara faydalı olalım derken zararınız dokunur. Kalsiferol (D), kolekalsiferol (D3), probiyotik (B12) çinko, selenyum, demir... enfeksiyon kapıldığında kullanılmamalı. Bunlar enfeksiyonun konaklanmasına sebep olur! Bunlar, enfeksiyon kapmadan önce bağışıklığı güçlendirmek için tüketilmeli! Enfeksiyon kapıldığında ise beslenmede şunlar tüketilmelidir; Askorbik asit, (C), tokoferol (E - zeytin yağı), kuersetin (kırmızı kuru soğan, kiraz, siyah kuru üzüm), allisin (sarımsak), asitik asit (doğal üzüm veya elma sirkesi), tartarik asit (elma), omega 3 (ceviz, semiz otu)... Devam etsem sonu gelmez.
    Cevapla
  • Yusuf Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Dostlar Maske Mesafe ve Temizliğin yanında Kestane Balı, Polen ve en önemlisi de zeytinyağında çözülmüş Propolis... Bu dönem de iyi iş çıkarıyor. Hepsi de doğal olması şart..
    Cevapla
  • Yusufelili 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı olun aşı. istediğin kadar dikkat et buluyor seni meret.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı, anne sütünden bile faydalıydı oysa..yerseniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi