Kantaron yağı faydaları nelerdir? Kantaron yağı sivilcelere iyi gelir mi?

Tıp tarihinin ilk ilaçlarından biri olan kantaron yağı, binlerce yıldır farklı birçok hastalığa şifa olmaktadır. Günümüzde de doğal ilaç olarak sıkça kullanılan kantaron yağı, cilt ve saç bakımından eklem ağrılarına kadar pek çok hastalığın iyileşme sürecini hızlandırır. Peki kantaron yağı çayı faydaları nelerdir? İşte kantaron yağının saça faydası...

Kantaron yağı faydaları nelerdir? Kantaron yağı sivilcelere iyi gelir mi?
Kantaron yağı faydaları nelerdir? Kantaron yağı sivilcelere iyi gelir mi?
GİRİŞ 08.09.2021 09:17 GÜNCELLEME 08.09.2021 09:19

Antik yıllardan günümüze ağrı kesici olarak kullanılan kantaron yağı, doktora gitmeden önce ağrıların dinmesi için kullanılan en etkili yağlar arasında yer almaktadır. Ülkemizin hemen hemen yer yerinde yetiştirilen kantaron bitkisi, sayısız faydasının yanında aktarlardan uygun fiyata erişilebilmektedir. 

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

Özellikle bel, sırt, diz ve bilek gibi ağrıların kısa sürede dinmesine yardımcı olan kantaron yağı, saç ve cilt bakımında da sıkça tercih edilir. Cilt tonunu eşitleyen ve hücre yenileyen kantaron yağının düzenli kullanılması halinde cildin daha genç ve dinamik görünmesine sağlar. Kantaron yağının faydaları şöyledir:

Biberiyenin yağı faydaları nelerdir? Biberiye çayı nasıl demlenir?Biberiyenin yağı faydaları nelerdir? Biberiye çayı nasıl demlenir?

  • Vücuttaki iltihabı atarak iç organların sağlığını korumaya yardımcı olur. 

  • Hücre onarıcı bir yapıya sahip olan kantaron yağı, hastalıklara bağlı olarak meydana gelen cilt yaralarının iyileşme süresini hızlandırır. 

  • Enfeksiyonla savaşarak bakteri, mantar ve toksinlerin vücuttan en hızlı şekilde atılmasını sağlar. vücutta biriken iltihap ve toksinlerden kaynaklı vücudun farklı noktalarında çıkan hastalıklardan kurtulmaya yardımcı olur.

  • Sivilceleri kurutur ve bununla birlikte sivilce izlerinin geçmesini sağlar. Cilt kalitesini arttırır. 

  • Hücre yenileyici özelliğe sahip olan kantaron yağı, yaşlanma belirtileri olan kırışıklık tedavisinde etkilidir. Cildin her zamankinden daha genç görünmesini sağlar. 

  • Saç diplerine uygulandığında saç derisini besler ve saç dökülmesine engel olur. Saç derisinde bakteri ve virüsten kaynaklı oluşan egzama ve sivilcelerin kısa sürede geçmesine yardımcı olur. 

Okaliptüs yağı faydaları nelerdir? Okaliptüs nasıl kullanılır? Hangi hastalıklara iyi gelir?Okaliptüs yağı faydaları nelerdir? Okaliptüs nasıl kullanılır? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Kantaron Yağının Yüze Faydaları Nelerdir?

Yüze ve vücudun her yerine sürülen kantaron yağı, renk tonunu eşitleyerek cilde doğal ve güzel bir parlaklık kazandırıyor. Bununla birlikte hücre yenileyici bir etkiye sahiptir. Hücrelerin yenilenmesini sağlayan kantaron yağı cildi gençleştirir. Sivilce oluşumunu engeller ve sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur. 

Kantaron Çayı Faydaları Nelerdir?

En az kantaron yağı kadar faydaya sahip olan kantaron çayı, vücudu toksinlerden arındırarak sağlıksız alışkanlıklardan kaynaklı iç organlarda meydana gelen tahribatın onarılmasını hızlandırır. Kanser hücrelerine karşı savaşır ve kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olur. Fiziksel faydaları yanında ruhsal olarak kişinin dinginlik ve sakinlik verir. 

Okaliptüs yağı faydaları nelerdir? Okaliptüs nasıl kullanılır? Hangi hastalıklara iyi gelir?Okaliptüs yağı faydaları nelerdir? Okaliptüs nasıl kullanılır? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Kantaron Çayı Nasıl Demlenir?

Kantaron çayı kaynatılmadan demlenir. Kaynayan 2 bardak suyun içine 2-3 çay kaşığı kurutulmuş kantaron eklenir ve bu şekilde 8-10 dakika demlenmesi beklenir. Kaynayan suyun içine kantaronlar eklendikten hemen sonra altı kapatılır. Demlenen çay süzülerek içilebilir. 

Kantaron Yağı Fiyatı?

Aktar ve eczanelerden kolaylıkla temin edilebilen kantaron yağının 50 ml ortalama fiyatı 20 TL kadardır. Kurutulmuş kantaron ise 100 gr fiyatı 20 TL'dir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü