Virüs mutasyona uğradı: Uzman isimden 4. doz açıklaması!

Koronavirüsün uğradığı mutasyonlarla hastalığın daha da güçlü ortaya çıkmasına neden olduğunu belirten Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, aşıda 4’üncü dozun büyük ihtimalle ihtiyaç olacağını söyledi.

Virüs mutasyona uğradı: Uzman isimden 4. doz açıklaması!
Virüs mutasyona uğradı: Uzman isimden 4. doz açıklaması!
GİRİŞ 10.09.2021 11:30 GÜNCELLEME 10.09.2021 11:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Aşılamayla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki önemli açıklamalarda bulundu.

Tiryaki, “İlk başta Sinovac vardı ve ilk iki dozu genelde birçok insan Sinovac yaptırdı. Geriden gelen nüfustan kaynaklanan ya da yaş gruplarının aşağı inmesiyle Biontech yapılmaya başlanmıştı. Şu anda 2'nci doz Sinovac bir doz BioNTech şeklinde bir uygulamamız var, bazı kişilerin tercihine göre üç doz Sinovac yapılıyor ve 4'üncü doz büyük ihtimalle ihtiyaç olacak gibi gözüküyor” dedi. 

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki

“GEÇİRDİĞİ MUTASYONLA HASTALIK DAHA DA GÜÇLÜ ORTAYA ÇIKIYOR" 

Virüsü çok iyi tanımadıklarını ifade eden Sağlık Müdürü Dr. Tiryaki, “Biz bu virüsü çok tanımıyoruz, 2 yıl bile daha olmadı, nasıl bir karakteristiği olduğunu bilmiyoruz, nasıl mutasyon geçirecek, nasıl mutasyonun sonucunda bir durum ortaya çıkacak bilmiyoruz. Umudumuz bu mutasyonların hastalık yapıcı özelliğini kaybetmesi ama hastalık yapıcı özelliğini hala kaybetmedi. Geçirdiği mutasyonlarla hastalığın daha da güçlü ortaya çıkmasına, bulaşmasına ve vaka sayılarının artmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Aşı olmayan çalışan işten çıkarılabilir mi?Aşı olmayan çalışan işten çıkarılabilir mi?

Osman Müftüoğlu 'üzülerek söylüyorum' deyip uyardı: Durum zannettiğinizden çok daha ciddiOsman Müftüoğlu "üzülerek söylüyorum" deyip uyardı: Durum zannettiğinizden çok daha ciddi

Aşılarını ihmal eden hastalar pişmanlıklarını anlattı: Çektiğim acıları kimse yaşamasınAşılarını ihmal eden hastalar pişmanlıklarını anlattı: Çektiğim acıları kimse yaşamasın

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • sertaş 2 yıl önce Şikayet Et
    2 yeter zaten gerisi boş oldugumuza sukur edın
    Cevapla
  • Reis C* 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu DİZİ yi izlemeye devam bu dizi bitmez AŞI DEMEK PARA DEMEK...
    Cevapla
  • mert kısacık 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık gemi azıya aldılar... yarın 4. doz aşı mecbur olur artık... alıştılar ... iyi para var bu işte... biontek iyi komisyon veriyormuş...
    Cevapla
  • Bahadır 2 yıl önce Şikayet Et
    :) 1.5 senedir söylüyorum. Allah aşkına Bilimsel olarakta bu böyle. Vektör virüsler aşılanamaz. Aşı işe yaramayacak doz diyecekler demiştim 1.5 sene önce, Ne yapacaz? diyorlar. vektör virüsün bünyeye işlememesi için D vitamini dengesini korumanız gerek. D vitamini dengesini koruyanlar belirti bile göstermezler. Çünkü vektör çalışamaz. BARONLAR DÜNYASININ BİLİM ADAMLARI insanlarla resmen alay ediyor. Ne zaman uyanıp ciddiye alacaksınız şu bilgiyi?
    Cevapla
  • dr.oytun amca 2 yıl önce Şikayet Et
    8 E kadar yolu var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek