Vücudun kendi kendini iyileştirmesi: Nöralterapi

Nöroloji Uzmanı Dr. Esin Baltacı çoğunlukla ağrı tedavisinde kullanılan nöralterapi hakkında bilgilendirmelerde bulunarak vücudun kendi kendini tamir etmesini uyaran bir tedavi olduğunu ve en sık hangi ağrılarda kullanıldığını açıkladı.

Vücudun kendi kendini iyileştirmesi: Nöralterapi
Vücudun kendi kendini iyileştirmesi: Nöralterapi
GİRİŞ 10.09.2021 17:40 GÜNCELLEME 10.09.2021 17:40

Dünyada 1920’de Almanya’da başlayan, Türkiye'de de 1990 yıllarından itibaren uygulanan nöralterapi, tamamlayıcı ve düzenleyici tıbbın popüler bir yöntemi olarak biliniyor. Yöntemin insan vücudunun dış etmenlerle oluşmuş hasarlanmalarında, vücudun kendi kendini tamir etmesini uyaran bir tedavi olduğunu belirten Liv Hospital Samsun Nöroloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Esin Baltacı, “Tedavi lidokain veya prokain ile yapılır. Çoğunlukla ağrı tedavisinde kullanılmakta olup, en sık baş ağrısı, fibromiyalji, boyun ve bel ağrıları, donuk omuz, diz ağrısı, romatizmal ağrılarda kullanılır” diye konuştu. 

Tedavisi olmayan meslek hastalığı: SilikozisTedavisi olmayan meslek hastalığı: Silikozis


HER HASTALIĞA ÖZEL TEDAVİLER UYGULANIYOR

Uzm. Dr. Esin Baltacı, nöralterapinin halsizlik, Parkinson hastalığı, siyatalji, yüz felci, baş dönmesi, kulak çınlaması, iştah azaltma, eklem hastalıkları, hormonal bozukluk, depresyon, panik atak, dolaşım bozukluğu, detoks, anti-aging gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir yöntem olduğunun altını çizdi.  

İŞLEM 30 DAKİKA SÜRÜYOR 

Nöralterapide önce hastanın ayrıntılı olarak tüm vücudunun muayene edildiğini ifade eden Uzm. Dr. Esin Baltacı, yöntemin tüm yaş gruplarında kullanıldığını vurgulayarak, “Nöralterapi şeker ve tansiyon hastalığında, hamilelik ve emzirme dönemindeki ağrılarda da kullanılır. En az 3, en fazla 10 kez yapılır. Ortalama 30 dakika süren bir işlemdir. Seanslar sonrasında 24 saat ve 72 saat sonra hastadan bilgi alınarak tedavinin gidişatı hakkında karar verilir. Hastanın akut tedavisi bittikten ortalama 6 ay sonra tekrar en az 1 seans nöralterapiye gelmelidir” dedi.  

VÜCUTTAKİ KAN AKIMINI HIZLANDIRIYOR 

Nöralterapinin vücuttaki parasempatik aktiviteyi canlandırdığını (kan akışını akımını artırdığını) ayrıca kas, ligaman ve organlara giden kan akımını artırdığını belirten Uzm. Dr. Esin Baltacı, tedaviyi şöyle anlattı: “Nöralterapi, dokuyu resetler ve tekrar vücut kendini normal elektrofizyolojik hale getirir. Vücutta 500 bin km’ye varan bir sinir ağı vardır. Düzensizlik nerede ise o bölgeye yapılan nöralterapi 20 dakika kadar beden iletişimini durdurur. Sonrasında beden kendini programlar. Bir segmentte bozulma varsa, oraya elektrik iyi bir şekilde gitmiyordur ve bu bazı rahatsızlıklara neden olur. Hastadan önce ayrıntılı hastalık öyküsü alınır. Sonra tüm vücut muayene edilir. Ardından nöralterapi enjeksiyon tedavilerine başlanır. Biz genelde enjeksiyon öncesi ya da sonrası manuel terapi yapıyoruz. Hastalarımıza evde yapılmak üzere egzersiz öneririz. Genellikle Nöralterapi seanslarımızı akupunktur ve manyetik alan tedavisi ile desteklemekteyiz. Ayrıca her hastamıza hastalığına özel beslenme programı da vermekteyiz.” 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!