Koronavirüs çocuklarda yüzde 240 arttı

Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) temmuz ayından bu yana ABD'deki çocuklar arasında Covid-19 enfeksiyonlarının "katlanarak" arttığını açıkladı.

Koronavirüs çocuklarda yüzde 240 arttı
Koronavirüs çocuklarda yüzde 240 arttı
GİRİŞ 15.09.2021 05:56 GÜNCELLEME 15.09.2021 05:56
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

AAP, geçen hafta çocuklar arasında 243 bin 373 yeni vaka bildirdi. Bu, 251 bin 781 vakanın bildirildiği geçen haftaya göre bir düşüş olsa da, çocukların 71 bin 726 vakayı oluşturduğu temmuz ayının başından bu yana yaklaşık yüzde 240 artış anlamına geliyor. AAP "Yaz başında düşüş olmasına rağmen çocuk vakaları son iki haftada yaklaşık 500 bin vaka ile katlanarak arttı" açıklaması yaptı. Ülke genelindeki okulların açılmasıyla birlikte uzmanlar, aşı için uygun olmayan 12 yaşından küçük çocukları korumak için yetişkinlere aşı olmalarını tavsiye etti.

AAP, perşembe günü itibarıyla yaklaşık 5,3 milyon çocuğun Covid-19 testinin pozitif olduğunu ve çocukların şu anda ülke çapında bildirilen tüm vakaların yüzde 29'unu oluşturduğunu kaydetti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Dr. Rochelle Walensky halk sağlığı kurumunun yıl sonuna kadar hazır olmasını umduğu küçük çocuklar için bir Covid-19 aşısı üzerinde acilen çalıştığını söyledi. Çocukların ciddi hastalıklara yakalanma veya Covid-19'dan ölme ihtimali yetişkinlerden çok daha düşük. Yaşa göre hastaneye yatış bildiren eyaletler arasında, Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan hastaların yüzde 1,6 ila yüzde 4'ünü çocuklar oluşturuyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 25
  • mzb 2 yıl önce Şikayet Et
    tam da bionntec çocuklara aşı geliştridiğini söylediği anda bu haberler çıkacak. amaç çocuklar. Şimdi okul tarama sonuçlarını beklemeye gerek yok. Kesin yüksek çıkacak ve çocuklar aşılanacak. Hedef kesin budur.
    Cevapla
  • Anlayana 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce sağlık Eğitim Yüz yüze de olabilir Ancak ekonomi duruyor o zaman bazı sektörlerde Zor bir karar
    Cevapla
  • bydoğru 2 yıl önce Şikayet Et
    hepsi yalan inanmayın bu söylentilere.. amac cocuklarımızıda asılamak. doymaz bu küreselciler.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen yalan. Ne olduda çocuklara hiçbir sıkıntı çıkarmayan hastalık biranda çocuklara yöneldi?
    Cevapla
  • sedat catalcali 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarınızı koruyun teslim etmeyin bu bill gatesin adamlarına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!