BioNTech'ten 5-11 yaş arası için aşı açıklaması

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech, COVID-19 aşılarının 5-11 yaş grubu çocuklarda güçlü bağışıklık tepkisi oluşturduğunu ve kullanım izni için en kısa sürede yetkili makamlara başvuracaklarını açıkladı.

BioNTech'ten 5-11 yaş arası için aşı açıklaması
BioNTech'ten 5-11 yaş arası için aşı açıklaması
GİRİŞ 20.09.2021 15:55 GÜNCELLEME 20.09.2021 15:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pfizer/BioNTech'ten yapılan açıklamada, aşının faz 2 ve 3 çalışmalarında 5-11 yaş grubu çocuklarda daha önce 16-25 yaş grubunda gözlemledikleriyle eşleşen bağışıklık tepkisi (antikor seviyesi) oluştuğu belirtildi.

5-11 YAŞ ARALIĞI İÇİN KORUYUCU

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pfizer Başkanı Albert Bourla, ABD'de temmuzdan bu yana çocuklarda COVID-19 vakalarının yaklaşık yüzde 240 arttığını belirterek "Halk sağlığı aşılama ihtiyacını vurguluyor. Klinik deneme sonuçları 5 ila 11 yaş grubu çocuklar için aşımızın onaylanması için güçlü temel sağlıyor ve bu sonuçları acilen FDA'ya ve diğer yetkili makamlara sunmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

BioNTech Üst Yöneticisi (CEO) ve Kurucu Ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin de kış mevsimi başlamadan önce okul çağındaki çocuklar için yetkili makamlara veri sundukları için mutlu olduklarını belirtti.

BioNTech'in kurucu ortağı Dr. Özlem Türeci, 10 Eylül'de, 12 yaş altı çocuklar için COVID-19 aşısının üretimini hazırladıklarını; aşının aynı ancak daha az dozda olacağını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkovac zamanı 5-11 yaş dahil kendi aşımızı kullanalım
    Cevapla
  • ümit*korku 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir ihtiyaç varsa bunu aşı ürüten firmanın değil, sağlık örgütlerinin talebiyle olması gerekmiyor mu. Herhalde müşteri portföyünü artırmak istiyorlar.
    Cevapla
  • mişmiş 2 yıl önce Şikayet Et
    Covidden hiç 5-11 yaş arasında bir çocuğun öldüğünü duydunuz mu?. Eğer çocuklarımıza bakanlık sorumluluk almadan bu aşıyı vurdurup aşıdan dolayı 1 tane bile çocuk kaybı yaşanırsa vay o bakanlığın haline... Ateş ile oynuyorsunuz Sağlık Bakanlığı. Doğruluğu kanıtlanmamış test kitleri ile faz sürelerini tamamlamamış ruhsat bile almamış aşılarla geri dönülemez işler yapılıyor. Çocuklarımızdan bu saçmalığı uzak tutun bari.
    Cevapla
  • saçma işler 2 yıl önce Şikayet Et
    Durup dururken çocukları aşılatan akıllı bir insan değildir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler