Saç ekimi öncesi saçlar kesilir mi? Saç ekimi sonrası yapılması gerekenler...

Saç dökülmesi birçok nedene bağlı olarak meydana gelen ve kimi zaman kişilerin ciddi şekilde rahatsız eden yaygın bir problemdir. Birçok kişinin rahatsız olduğu saç dökülmesi, son yıllarda gelişen ve yayılan saç ekimi operasyonu ile birlikte kısmen çözüme kavuştu denilebilir. Peki saç ekimi operasyonu öncesinde nelere dikkat edilir?

Saç ekimi öncesi saçlar kesilir mi? Saç ekimi sonrası yapılması gerekenler...
Saç ekimi öncesi saçlar kesilir mi? Saç ekimi sonrası yapılması gerekenler...
GİRİŞ 14.10.2021 09:11 GÜNCELLEME 14.10.2021 09:11

Son yıllarda popülerliği git gide artan saç ekim operasyonları, saç ekim merkezleri ya da güzellik salonlarında değil daha çok hastane ve kliniklerde uygulanmaya başlanmıştır. En iyi sonuca ulaşmak için her bakımdan dikkatli ve özenli yapılması gereken bir işlem olduğundan uzman ellere yaptırılması gerekir. Oldukça hassas bir süreç olan saç ekim operasyonunda sadece saç ekimini yapacak olan uzman dışında kişinin de öncesinde ve sonrasında dikkat etmesi gereken şeyler vardır. 

Argan yağı saça nasıl uygulanır? Argan yağının saça faydaları nelerdir?Argan yağı saça nasıl uygulanır? Argan yağının saça faydaları nelerdir?

Saç Ekimi Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç ekimi öncesinde ilk olarak kişinin kulak dolma bilgilerle kendini korkutmaması ve yanlış yönlendirmemesi gereklidir. Bununla birlikte kişinin yeme-içme alışkanlıklarında ciddi değişiklikler yapması, uyku kalitesi ve dinlenme süresine dikkat etmesi gerekir. İşte saç ekimi operasyonu öncesi kesinlikle yapılması gerekenler:

  • Saç ekimi öncesi, sigara ve alkolün bırakılması gerekir. 

  • Kahve ve kafein içeren ürünlerin azaltılmalıdır. 

  • Saç ekimi operasyonundan önce pıhtılaşmayı önleyen ilaçların kullanılmaması gerekir.

  • Kronik hastalığı olan kişilerin saç ekimi öncesinde doktorlarına danışmaları kesinlikle çok önemlidir. 

  • Saç ekimi operasyonu öncesi yeşil çay tüketimi bırakılmalıdır. 

  • Operasyon öncesi mutlaka yemek yenmesi gerekir.

Keçi sütü sabunu faydaları nelerdir? Keçi sütü sabunu nasıl kullanılır?Keçi sütü sabunu faydaları nelerdir? Keçi sütü sabunu nasıl kullanılır?

Saç Ekimi Öncesi Saçlar Nasıl Kesilir?

Saç ekimi operasyonu öncesinde saçların kesilip kesilmeyeceği, kesilecekse nasıl kesilmesi gerektiği en çok araştırılan sorulardan biridir. Saç ekimi yapacak kişinin operasyon öncesinde günlük hayatından saçlarını ne uzunlukta kullanıyorsa o şekilde saçlarını kestirerek saç ekimi operasyonuna başlaması önerilir.

Saç Ekimi Sonrası Yapılması Gerekenler

Saç ekimi, hastanede yatmaya gerek olmadan ayakta geçirilen bir süreçtir. Ancak yine de kişinin bazı önemli kurallara dikkat etmesi gerekir. Saç ekimi operasyonu yapan kişinin en az 6 saat araba kullanmaması, saç ekilen bölgeye herhangi bir temasın olmamasına dikkat edilmelidir. Saç ekiminin ilk 3 günü dikkat edilmesi gerekenler:

  • İlk 3 gün kesinlikle alkol tüketilememelidir. 

  • Egzersiz ve spora bir süre ara verilmelidir.

  • Doktorun verdiği ilaçların harfiyen içilmesine dikkat edilmelidir. 

  • Operasyon esnasında yapılan işlemlerden kaynaklı kafa çevresinde ödem oluşabilir, ödemin geçmesi için başın uzun süre dik durması gerekir. 

  • Başın direkt olarak güneşe maruz bırakmaktan ve sert cisimlerle temas etmekten muhakkak kaçının. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...