Dünyanın en şanssız koronavirüs hastası: 335 günde yenerek tarihe geçti

Kovid-19 dünya genelinde milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken ilginç bir haber ortaya çıktı. ABD'de bir hastanın virüsü yenmesi tam 335 gün sürdü. Söz konusu vaka koronavirüsü inceleyen bilim insanların ilgi odağı oldu.

Dünyanın en şanssız koronavirüs hastası: 335 günde yenerek tarihe geçti
Dünyanın en şanssız koronavirüs hastası: 335 günde yenerek tarihe geçti
GİRİŞ 25.10.2021 17:39 GÜNCELLEME 25.10.2021 17:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kanseri yenen bir hastanın 335 gün boyunca koronavirüs ile mücadele ederek şimdiye kadar bildirilen en uzun COVID-19 vakası olduğu açıklandı. Live Science'ta yer alan habere göre, yaklaşık bir yıl boyunca koronavirüsü yenmeye çalışan adı açıklanmayan 47 yaşındaki kadının virüsü 2020 baharında kaptığı ve o günden beri tedavi gördü. Talihsiz kadın ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin hastanesine kaldırıldı, taburcu edildiği dönemde dahi evde oksijen desteği almak zorunda kaldı.

Uzmanı uyardı: 1 hafta içinde geçmeyen ağız yaralarına dikkat!Uzmanı uyardı: 1 hafta içinde geçmeyen ağız yaralarına dikkat!


1 YIL BOYUNCA AYNI VİRÜSÜ TAŞIDI

COVID-19 enfeksiyonunun ilk döneminde toplanan örnekleri inceleyen uzmanlar virüs suşunun değişmediğini belirledi. Başka bir deyişle hasta neredeyse bir yıl boyunca aynı virüsü barındırmaya devam etti. Hastanın daha önce gördüğü lenfoma tedavisi nedeniyle bağışıklık sistemi zayıfladığı ve koronavirüsün hastanın vücudunda bu kadar uzun süre kalabilmesinin nedeninin bu olduğu düşünülüyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • batu 2 yıl önce Şikayet Et
    ne olacak ödemiyorum dediğinde ??? öldürecek mi devlet ??
    Cevapla
  • Turancılar 2 yıl önce Şikayet Et
    O hasta keşke ölseydim diyecek, hastane masrafları milyonlarca dolar olmuştur
    Cevapla
  • Mavi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayır amerikada ücretsiz ,herkes sigortasini kendi yaptırır hem araba hem ev hem sağlık üçüne 120 dolar verdim yıllık ,bunların hiçbirini yaptırmadan cebinden para çıkar ,Amerika'da evsizlere bile ayda 1000 dolar verilir ama onlar sigorta yaptırmak yerine sağda solda surterler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?