Türk Tabipler Birliği'nde Turkovac rahatsızlığı

Gayri milli duruşu ile sürekli gündeme gelen Türk Tabipler Birliği bu defa da Kovid-19’a karşı yerli ve milli imkanlarla üretilen Turkovac aşısına karşı söylemleri ile dikkatleri üzerine çekti.

Türk Tabipler Birliği'nde Turkovac rahatsızlığı
Türk Tabipler Birliği'nde Turkovac rahatsızlığı
GİRİŞ 06.01.2022 21:16 GÜNCELLEME 07.01.2022 00:41
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Yeni Akit'ten Göksel Çağlav'ın haberine göre koronavirüs salgının Türkiye’de görülmesinin ardından başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm bilim insanları bu salgınla mücadele için gece gündüz çalışırken, Türk Tabipler Birliği (TTB) her zaman olduğu gibi, yerli ve milli olarak üretilen Turkovac aşısına da saldırarak, tereddüt yaşayan vatandaşların endişesini artırıp, aşı karşıtlarının ekmeğine yağ sürdü. TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut’un Türk bilim insanları tarafından üretilen yerli ve milli aşı Turkovac’a karşı yaptığı, “Ortada bir aşı yok, aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var” şeklinde yaptığı açıklama vatandaşların ve meslektaşlarının tepkisine neden oldu.

"HATIRLATMA DOZLARI TURKOVAC VEYA MEVCUT AŞILARI ÖNERİYORUZ"

Delta ve Omicron varyantlarının Türkiye’de de görülmesiyle vaka sayılarının arttığı şu günlerde TTB’nin bu açıklamayı yapmasını Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya Akit’e değerlendirdi. Vakaların artış göstermeye devam ettiğini belirterek, “TTB’nin, ‘Ortada bir aşı yok’ demesi aslında klinik çalışmasının olmamasını eleştirmekle birlikte, biz de pandemi öncesine kadar hiçbir aşının ve tedavinin deneysel ortamda etkin iken, toplumda etkili olup olmayacağını bilmiyorduk. İlk inaktif aşının uygulanması ile ölümlerin hızla azaldığını ve inaktif aşıların etkili olduğunu gördük. Toplumda uygulanmadan böyle bir açıklama yapılması aşı tereddütlerini artıracağı için, halkımızın sağduyu ile davranıp, hatırlatma dozlarını TURKOVAC veya mevcut aşılarla olmalarını öneriyoruz. Hastalığın hâlâ tedavisi yokken tek korunmanın aşı ile olduğunu halkımızın bilmesi ve bilim insanlarımızın bu sağduyu ile açıklama yapmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

TURKOVAC OLMALARINDA SAKINCA YOK

Prof. Dr. Özkaya şöyle devam etti; “Ülkemiz Turkovac ile aşı üreten ülkeler arasına girmekle birlikte acil kullanım onayını aldı. Ancak, Turkovac aşısının etkinliği bildirilmemekle birlikte özellikle daha önce aşı olanlarda hatırlatıcı doz olarak yapılmasını öneriyoruz. Antikor yanıtının iyi olduğu söylenen Turkovac daha önce milyonlarca insana yapılan diğer inaktif aşıya oranla yan etkilerinin az olduğu ve etkinliğinin eşit olduğunu biliyoruz. Özellikle aşıda tereddüt eden ve aşılarını tamamlamamış vatandaşlarımızın hatırlatıcı doz TURKOVAC olmalarında sakınca yoktur.”

 SUÇ İŞLİYORLAR

TTB’nin Turkovac aşısı ile ilgili yaptığı bu açıklama yasalara göre suç sayılırken, Türk Ticaret Kanunu’nda yer alan haksız rekabet suçlarından birini oluşturan gerçek dışı ve yanıltıcı bilgi verme suçu, “Kendi şahsi durumu, emtiası, iş mahsulleri, ticari faaliyeti veya ticari işleri hakkında yanlış veya yanıltıcı malumat vermek veya; üçüncü şahıslar hakkında aynı şekilde hareket etmek suretiyle rakiplerine nazaran onları üstün duruma getirmek” ve 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu’nda ise suçun konusu genişletilerek 55/1/a-2’de “Kendisi, ticari işletmesi, işletme işaretleri, malları, iş ürünleri, faaliyetleri, fiyatları, stokları, satış kampanyalarının biçimi ve iş ilişkileri hakkında gerçek dışı veya yanıltıcı açıklamalarda bulunmak veya aynı yollarla üçüncü kişiyi rekabette öne geçirmek de haksız rekabet suçu teşkil etmektedir” şeklinde yer alıyor.

YORUMLAR 148
  • Yorumdaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Damarlarına TÜRK isminin girmesinden bile rahatsız oluyorlar heralde. Rabbim bizi vatan düşmanlarından,din düşmanlarından muhafaza etsin. Devletimiz daim olsun.
    Cevapla
  • zekayi özbilek 2 yıl önce Şikayet Et
    peki sizin yaptığınız bir buluş var mı yok siz busunuz asalak gibi toplum içnde yaşayarak hainlikte sınır tanımıyorsunuz hainsiniz hain vatan hainleri
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    en büyük hainlik haini asmamaktır
    Cevapla
  • deli erol 2 yıl önce Şikayet Et
    türk tabibler birliğinin başından türk ibaresini kaldırıcan,,, bu birliğe üye olan bütün doktorların türk kimliklerini iptal edeceksinki kimlere çalıştıkları belli olsun
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    kapatın gitsin hepsinide azledin gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi