Koronavirüsü hafif geçirenler sevinmesin: Bazı organlarda hasara yol açabiliyor

Almanya'da yapılan bir araştırmada, koronavirüsü hafif geçiren kişilerde bile kalp, akciğer ve böbreklerde hasara yol açabildiği tespit edildi.

Koronavirüsü hafif geçirenler sevinmesin: Bazı organlarda hasara yol açabiliyor
Koronavirüsü hafif geçirenler sevinmesin: Bazı organlarda hasara yol açabiliyor
GİRİŞ 07.01.2022 09:45 GÜNCELLEME 07.01.2022 09:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hamburg-Eppendorf Üniversitesi Tıp Merkezi, Covid-19 enfeksiyonunu hafif atlatanlarla ilgili bir araştırma yaptı. Araştırma kapsamında, hastalığı geçirmiş, yaşları 45 ila 74 arasında değişen 443 kişinin durumu incelendi.

Mardin'de üretiliyor, hastalıklara şifa oluyor: Çam balı ve keçiboynuzu pekmeziMardin'de üretiliyor, hastalıklara şifa oluyor: Çam balı ve keçiboynuzu pekmezi

Koronavirüsü hafif geçirenler sevinmesin

HAFİF GEÇİRENLERDE KALP, AKCİĞER VE BÖBREK HASARI GÖRÜLÜYOR

Araştırma sonucuna göre, hastalığın hafif ve ılımlı seyrettiği kişilerde de ayaklarda toplardamar pıhtılaşması, orta vadede ise kalp, akciğer ve böbreklerde hasar görüldü.  Akciğerin fonksiyonunda ortalama yüzde 3, böbreklerin filtre performansında yüzde 2, kalbin pompalama gücünde ise ortalama yüzde 1 ila 2 düşüş kaydedildi. Araştırmanın sonuçları, "European Heart Journal" adlı bilim dergisinde yayımlandı.

YORUMLAR 4
  • elın mışk 2 yıl önce Şikayet Et
    amcınız tum nsanlığı zhirlemek adi herifler hafif geçirenler sevinmesin diyor yaw ağır geçirenler ne olacak peki ALLAH topunuzu helak etsin insan ve hayvan düşmanları
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    sevinmeyin ulen!
    Cevapla
  • balaca 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle ozaman neden aşı aşı diye milleti darlıyorsunuz
    Cevapla
  • msy 2 yıl önce Şikayet Et
    Felaket tellalı mısınız kardeşim. Aşı olsan kalmayacak mı bu hasar. Maksat aşı olmayanları korkutmak. Adam covid olup belirti göstermeden geçirdiyse vücuduna neden enjekte etsin aşıyı. Ha diyeceksiniz covid bitmez yoksa hak gibi. Aşı olan pozitif olmuyor mu????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!