Dünyada ilk: Koronavirüsten ölen kişinin ciğerleri görüntülendi

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren bir kişinin, ciğerlerinin röntgeni çekildi. Çekilen röntgen bu zamana kadar çekilen en net film olurken, ortaya çıkan manzara hastalığın ciğerlere verdiği korkunç tahribatı gözler önüne serdi.

GİRİŞ 03.02.2022 10:30 GÜNCELLEME 03.02.2022 12:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Koronavirüsün, vücut üzerinde en çok ciğerleri etkilediği bilimsel olarak ortaya konulurken, ciğerlere verdiği tahribat ile ilgili bu zamana kadar pek çok belge ortaya konulmuştu. 

Bunun en net örneği ise Avrupa Senkrotron Radyasyon Merkezi tarafından gözler önüne serildi. ESRF'de görevli bilim insanları, şu ana kadar geliştirilmiş en kuvvetli röntgen sistemi ile Kovid-19’dan yaşamını yitirmiş bir kişinin akciğerlerini görüntüledi.

CİĞERLERE BÜYÜK HASAR VERİYOR

National Geographic’in yayınladığı fotoğrafta Kovid-19’u ağır geçiren hastanın akciğerlerindeki damarların ciddi bir şekilde hasar gördüğü görülürken, birçok damarın ise tıkandığı açıkça gözler önüne seriliyor.

HiP-CT tarama yöntemiyle gerçekleştirilen röntgenin görseli.

Yayımlanan fotoğrafta açık renkli damarların hava aralığı olduğu belirtilirken, kırmızı damarlar ise açık kan damarları olarak görülüyor. Taramada sarı renkte gösterilen damarlar ise Kovid-19 sebebiyle tıkanmış damarları açıkça gösteriyor.

HiP-CT tarama yönteminde 54 yaşında Kovid-19’dan yaşamını yitiren bir adamın akciğerlerinde hasar bilim insanlarını şaşkına çevirdi.

KAYNAK: DİĞER
YORUMLAR 9
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    nerdeyse 3 senedir ilk defa mi? virusten oncesi hakkinda bir bilgi de yok. neyse biz korkalim, eve kapanalim, hemen asi olalim, yoksa bu virus cok kotu seyler yapacak bize...
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Asi korumamis mi
    Cevapla
  • Adamnın 1i 2 yıl önce Şikayet Et
    He he korumamış sende yaptır senide korumasın
    Cevapla
  • Sade 2 yıl önce Şikayet Et
    Geri dönüşüm çalışanlarına birşey olmuyor, sokakta yaşayanlara birşey olmuyor, sosyal güvencesi olmayanlara birşey olmuyor. Bu insanlar ayakta ve bir şekilde atlatıyor hastalığı. Ölenler hep hastanede TEDAVİ!?!? görenler...........
    Cevapla
  • aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    cunku agir hasta olmadan hastahaneye yatirmiyorlar ve agir gecirenlerin genellikle ya bagisiklik sistemi dusuk ya da baska hastaliklari var corona olmasa bile normal gripten olen insalarda var bu sebeplerden oturu.
    Cevapla
  • Dr. Ahmet KARATAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba ağır hastalar hastanelerde yatırıldığı için olabilir mi?. Lütfen bilmeden yorum yapılmazsa daha iyi olur. Bu tür haberlerden etkilenip tedavi olmayanlar olabilir. Onların vebalini almamak gerekir.
    Cevapla
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    ne cahilce bir yorum.
    Cevapla
  • sivas 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama, kaynanam pozitif çıktı. Önce ateşlendi. Sonra oksijen oranı 90 altına indi. Her zaman 15-16 olan tansiyonu 8 düştü. Derhal ambulans çağırdık, gidiyordu kadın. Hastanede antibiyotik ve serum tedavisine başladılar. 5 günde normale dönüş başladı. Eğer hastane olmasaydı ciğerlerinin yarısından çoğu iltihap yapmıştı çok zordu kurtarmamız. Boş boş konuşuyorsunuz. Biz bu süreçleri gördük yaşadık. Hastane öldürüyormuş. Gelme hastalanınca hastaneye güvenin yoksa.
    Cevapla
  • Ağrı dağı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık kardeşim tam isabetli anlayan anlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş