Hurma kemik erimesine iyi gelir mi? Kemik erimesini durduran besinler nelerdir?

Yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı olarak meydana gelen kemik erimesi genellikle yaş ilerlemesine bağlı olarak görülmeye başlar. Kemik erimesinin yaşanmaması için ise bazı doğal kürlerin düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Peki kemik erimesine iyi gelen doğal besinler nedenler?

Hurma kemik erimesine iyi gelir mi? Kemik erimesini durduran besinler nelerdir?
Hurma kemik erimesine iyi gelir mi? Kemik erimesini durduran besinler nelerdir?
GİRİŞ 15.02.2022 17:10 GÜNCELLEME 19.02.2022 22:52

Kemik erimesi, halk arasında çok fazla görülen ve genellikle yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı meydana gelir. Özellikle kemik gelişimini destekleyen besinlerin düzenli olarak ve sıklıkla tüketilmesi, iskelet yapısının anında güçlenmesini sağlamaktadır. Kemik yapısını destekleyen besinlerin başında ise hurma gelmektedir. Hurma, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde kemik yapısının desteklemektedir... İşte kemik erimesine engel olan besinler!

Zencefilli limonlu çay faydaları nelerdir? Boğazı yumuşatıyor, yutkunmaya iyi geliyor!Zencefilli limonlu çay faydaları nelerdir? Boğazı yumuşatıyor, yutkunmaya iyi geliyor!

Kemik Erimesine Ne İyi Gelir?

Kemiklerin güçlenmesi ve ilerleyen yaşa rağmen güçlü kalabilmesi için kalsiyum bakımından zengin besinlerin sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilir. Kemik erimesine iyi gelen ve her gün düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilen şöyledir: 

Süt-Yoğurt-Peynir: Çok küçük yaşlardan itibaren her gün düzenli olarak 1 bardak süt tüketilmesi kemik gelişimini desteklemektedir. Özellikle menopoz döneminde kadınlarda çok sık görülen kemik erimesine karşı düzenli süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi çok önemlidir. 

Balık: En güçlü omega 3 kaynağı olan balık, kemiklerin güçlenmesinde oldukça etkili bir göreve sahiptir. İnsan bedeni için hayati bir öneme sahip olan omega 3 aynı zamanda beyin gelişimini de desteklediği için haftada 1-2 defa tüketilmesi tavsiye edilir.

Ispanak: Zengin vitamin ve minerallere sahip olan ıspanak, kemik gelişimi için oldukça önemli bir rol üstlenmektedir. Kas ve kemik sisteminin güçlenmesi için muhakkak haftanın 1-2 günü ıspanağın öğünlerde yer alması gerekir. 

Hurma: İçerdiği kalsiyum ve fosfor sayesinde kemik gelişimini destekleyen en önemli gıdalardan biridir. Her gün 2-3 adet hurma tüketmek hem kemik sağlığını destekler hem de şeker ihtiyacını en sağlıklı şekilde karşılamaktadır. 

Kemik Erimesine İyi Gelen Bitkisel Kür

Feridun Kunak Hoca'nın yalnızca birkaç malzemeyle hazırladığı kemik erimesini durduran doğal kür, yumurta kabukları ve limon suyu ile hazırlanmaktadır. 10 adet yumurta kabuğu toz hale gelene kadar ezilir ve ufalanır. Ardından 20 adet limon sıkılır ve bir kavanozda yumurta kabuğu tozu ve limon suyu karıştırılır. Son olarak sarımsak ve zencefil de eklenerek son bir kez karıştırılır. Hazırlanan karışım 1 hafta boyunca buzdolabında bekletilir ve 1 hafta sonunda yemek ve çorbalara ilave edilerek tüketilebilir. Şifa olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor