Manda yoğurdu faydaları nelerdir? Manda yoğurdu nedir? Erdoğan'ın manda yoğurtlu tarifi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyesi üzerine araştırılmaya başlanan manda yoğurdunun faydaları saymakla bitmiyor. Adeta bir şifa ve enerji deposu olan manda yoğurdu kalsiyum ve protein açısından oldukça zengin. İşte manda yoğurdunun 8 mucizevi faydası...

Manda yoğurdu faydaları nelerdir? Manda yoğurdu nedir? Erdoğan'ın manda yoğurtlu tarifi...
Manda yoğurdu faydaları nelerdir? Manda yoğurdu nedir? Erdoğan'ın manda yoğurtlu tarifi...
GİRİŞ 29.03.2022 09:21 GÜNCELLEME 29.03.2022 09:21
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Protein denince akla gelen gıdalarda biri de içinde türlü faydaları barındıran manda yoğurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın de tavsiye ettiği ve gece uyumadan önce tükettiği manda yoğurdu, son günlerde oldukça revaçta. Peki manda yoğurdunun faydaları nelerdir? İşte tüm detaylar...

İçindeki mineraller ve vitaminler ile ayrıca eşsiz lezzeti ile yüzyıllardır tüketilen bir besindir. Hem çocukların hem de yetişkinliklerin gönül rahatlığı ile yediği manda yoğurdunun faydaları saymakla bitmiyor. 

Manda yoğurdu

MANDA YOĞURDU NEDİR? 

Manda yoğurdu, doğal manda sütünden yapılan bir yoğurt çeşididir. Yüzde 60'ı kalsiyumdan, yüzde 40'ı ise proteinden oluşmaktadır. Oldukça kuvvetli bir doğal antibiyotiktir. Ayrıca laktoz oranı da oldukça düşüktür. Bu özelliği sayesinde oldukça sık tercih edilmektedir. 

Manda yoğurdunun faydaları

MANDA YOĞURDU FAYDALARI 

Oldukça besleyici olan manda yoğurdunun çok sayıda faydası mevcut. İşte 8 madde halinde manda yoğurdunun faydaları: 

1. Doğal antibiyotik olarak tanımlandığından, antibiyotik kullanımını gerektiren nerdeyse tüm hastalıklara şifadır. Bakteriyel enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyucu özelliktedir.  

2. İçeriğindeki laktozun az olmasından dolayı, öteki yoğurtlara nazaran daha kolay sindirilebilir bir özelliğe sahiptir. 

3. Manda yoğurdu kuvvetli bir protein olduğundan dolayı oldukça doyurucudur ve uzun süre tok tutar. Bu özelliği sayesinde diyet listelerinde de yer almaktadır. 

4. Sindirim sistemi ile ilgili sorun yaşayan kişilerin en çok tercih etmesi gereken süt ürünü manda yoğurdudur. Bu yoğurt, sindirim sistemini rahatlatmaktadır. 

5. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Bu niteliği sayesinde, düzenli tüketildiği takdirde  kanser gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. 

6. Manda yoğurdunun bir diğer mucizesi de göz sağlığını muhafaza etmesidir. 

7. Ayrıca kalbe oldukça faydalıdır. Kalp hastalıklarına karşı koruyucu hükmündedir. 

8. Güne yoğun bir iş temposu ile başlayacaklar için harika bir kahvaltı ürünüdür. Çünkü manda yoğurdu vücuda enerji vermektedir. 

Manda yoğurdu kalaorisi

MANDA YOĞURDU KAÇ KALORİ 

Manda yoğurdunun 1 gramı ortalama 1 kaloridir. Yani bir çay bardağı manda yoğurdu 100 kaloriye tekabül etmektedir. 

MANDA YOĞURDU NEREDE MEŞHUR? 

Manda yoğurdu, Zonguldak'ın meşhurdur. 2020'de Çaycuma Manda Yoğurdu ismi ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiştir. Ancak başka şehirlerde de kaliteli manda yoğurtlarına ulaşmak mümkün. 

ERDOĞAN'IN MANDA YOĞURTLU TARİFİ

Her gece uyumadan önce tükettiğini anlatan Recep Tayyip Erdoğan'ın şifalı manda yoğurtlu tarifi şöyle:

Doğal manda yoğurdu, 3-5 tane Medine hurması, bir çay kaşığı kestane balı ve yulaf ile yapılan bir karışım. Bu karışım her akşam uyumadan önce tüketilmektedir. 

YORUMLAR 16
  • hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet yoğurdu buldu da, mandasını mı arayacak....
    Cevapla
  • dılsız geveze 2 yıl önce Şikayet Et
    yogurda zam var
    Cevapla
  • Ebabil kuşu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağlayanlarin hepsi sahtekar ve yalancı ,nankör ve aç gözlü nice insanlar var zar zor geciniyor ama yinede şukür ediyor . Reisten önce herşey berbatti şimdi herşey var ama vatan hainleri sahtekar ac gözlü ,kamu malina çöken ,yetim fakir hakki yiyenler öyle türediki bu yüzden fakir daha fakirleşti ama halen haline şukrediyor demekki bizler kulluğumuzu yerine getiremiyoruz yada bu bizim bu dünyadaki sınavimız
    Cevapla
  • Systems 2 yıl önce Şikayet Et
    Pahalı diye zırvalayanlar haftasonu dışarıda adım atmadık, restoranların önü sıra; Nike Adidas önü sıra… açlıktan hepsi dimi… zavallı fakirler iPhonlarından yorum yapmış habere. Yalancı güruh
    Cevapla
  • Asaf25 2 yıl önce Şikayet Et
    onların çoğu arap ya da gurbetçi aileler yakından bak dilleri farklı anlarsın ülke onlara güzel
    Cevapla
  • toto 2 yıl önce Şikayet Et
    manda faydalı bir bitkidir. hatta türküsü bilem var manda yuva yapmış söğüt dalına, yavrusunu sinek kapmış mı ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler