Uzmanlardan Ramazan ayı öncesi sağlık kontrolü uyarısı

İç Hastalıkları Uzm. Dr. Özkan Akyol Ramazan ayı başlamadan önce hastalığı olmadığını düşünen kişilerin bile mutlaka sağlık kontrolünden geçmesi ve kan değerlerine baktırması gerektiğini söyledi

Uzmanlardan Ramazan ayı öncesi sağlık kontrolü uyarısı
Uzmanlardan Ramazan ayı öncesi sağlık kontrolü uyarısı
GİRİŞ 29.03.2022 17:47 GÜNCELLEME 29.03.2022 17:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Liv Hospital Samsun İç Hastalıkları Uzm. Dr. Özkan Akyol, Ramazan öncesinde yapılması gereken sağlık kontrolleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Ramazan ayında oruç tutmak isteyen bireylerin sağlık durumlarını önceden gözden geçirmeleri gerektiğinin altını çizen Uzm. Dr. Özkan Akyol, “Ramazan’da oruç ibadetini yerine getirmek isteyen kişilerin sağlık durumlarının oruç tutmaya elverişli olup olmadığının önceden bilmeleri, muhtemel risklerin önlenmesi adına önemli rol oynuyor. Oruç, dini öneminin yanında kişilerin midesini dinlendirmesi ve detoks etkisi ile de fayda sağlamaktadır. Fakat sağlık sorunu olan bazı kişiler için de önerilmemektedir. Ramazan’da kronik rahatsızlığı olan kişiler ve yaşlılar, hamileler, kalp hastaları, şeker hastaları, hipertansiyon, ülser gibi mide hastalıkları olanlar, psikolojik hastalıkları olan kişilerde oruç tutmak sakıncalı olmaktadır” diye konuştu. 

MEVCUT HASTALIKLAR AĞIRLAŞABİLİR

Akyol şöyle devam etti: “Ciddi operasyon geçiren ve devamında tıbbi tedavi gerektiren hastalıklarda mutlaka tedaviye devam edilmelidir. İlaç kullanımını sürekli kılan kronik böbrek rahatsızlıkları olan hastalar kontrolden geçmelidir. Kişiler mevcut hastalıklarının oruç sebebiyle daha da ağırlaşabileceğini ve sıhhatinin daha da bozulabileceğini bilmelidir.”  
 
SAĞLIK KONTROLÜ MUTLAKA OLMALI 

Ramazan başlamadan önce hastalığı olmadığını düşünen kişilerin bile mutlaka sağlık kontrolünden geçmesi ve kan değerlerine baktırması gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Özkan Akyol, “Bazı değerleri düşük veya hormonal sorunu olan fakat farkında olmayan kişiler oruç tuttuğunda bazı sağlık sorunları ile karşılaşabilirler. Bu yüzden Ramazan öncesi mutlaka oruç tutmanın sağlığımıza elverişli olup olmadığını doktor muayenesi ve sağlık kontrolü ile garanti altına almalıyız” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • 50000 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir defa gittim üç Tane stent taktılar. Allah beni bunların insanlıklarından korusun..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?