Bu saatlerde kahvaltı, ömre 10 yıl ekliyor

ABD’de yapılan araştırmalara göre sağlıklı beslenmek ömre 10 yıl ekliyor. Sağlıklı beslenmenin en önemli kuralı ise kahvaltıyı 7.00’den önce yapmak!

Bu saatlerde kahvaltı, ömre 10 yıl ekliyor
Bu saatlerde kahvaltı, ömre 10 yıl ekliyor
GİRİŞ 20.04.2022 02:04 GÜNCELLEME 20.04.2022 02:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD’nin New York Şehir Üniversitesi’nden bilim insanları 40 yaş üzerindeki 34 bin yetişkini yıllar boyu takip etti. Yemek saatleri kaydedildi. Beslenme alışkanlıkları ile ömür süresi arasındaki bağlantı ortaya kondu. İşte saygın bilim dergisi Lancet’te yayınlanan o çarpıcı araştırmadan alınacak hayati dersler: Günün en önemli öğünü kahvaltı. Bu öğün için en etkili zaman dilimi ise şafak vakti.

Sabah 6.00-7.00 arasında kahvaltı yapanların kalp hastalığı ve kanser gibi hastalıklardan erken ölme riski, 8.00’de kahvaltı yapanlara göre yüzde 12 daha az. Daha geç saatte kahvaltı yapanların vücudu ise yavaş yavaş daha az insülin üretiyor. Kan şekeri yükseliyor.



Geç kahvaltı yapanların diyabet, obezite, koltesterol, kalp ve damar hastalıkları riski artıyor. Kahvaltı için 10.00’a kadar beklemek, erken ölüm riskini artırıyor.

Sağlıklı beslenen ve ilave şekerden uzak duran orta yaşlı yetişkinlerin ömrü 6-7, genç yetişkinlerin ömrü 10 yıl uzuyor. Sağlıklı beslenmek için kahvaltıda, şekerli yoğurtlar, şekerli granola, işlenmiş ve dondurulmuş gıdalar, kahvaltılık barlar, pişmiş ürünlerden uzak durmak gerekiyor. Tam tahıllar, meyve, sebze, fındık, kuruyemiş, tohumlar, Omega-3 yağ ve düşük sodyum içeren gıdalar, erken ölüm riskini önlemede rol oynuyor.

YORUMLAR 6
  • sevgi 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan. büyük yalan. bu saatler vücudun ddetok yaptığı zehirleri attığı zamandır. kahvaltıyı 09:00-10:00 saatleri arasında yapınız. eğer uyarsa günde bir öğün yemek yiyiniz.
    Cevapla
  • keskin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle yalan günümüz sözde beslenme herkez oturduğu yerden uydurup topluma sallıyo.. Gerçek olan kahvaltının geç olanı ve günde 2 öğün yemek ve çok çeşitli yememektir..
    Cevapla
  • şahin akpınar 1 yıl önce Şikayet Et
    demek ki neymiş İslamın emrettiği şekilde yemek içmek daha faydalıymış
    Cevapla
  • 43 Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    benim babam saat onbir veyeonikide kahvaltı yapardi seksen yaşında
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan imsakiye saatleri konusunda süleymaniye vakfı haklı bir iddiada bulunuyor demekki.
    Cevapla
  • Mehmet Özbay 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam güneş doğunca yedi ne oruç kaldı ne ibadet. Canlı yayında gözümle gördüm. Hem ne alakası var imsakiye ile kışımız yazımız ayrı bizim. Allah ıslah etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!