ABD'li yetkililerden Pfizer-BioNTech için yeni öngörü

ABD sağlık yetkilileri, ilaç şirketi Pfizer-BioNtech tarafından üretilen Kovid-19 aşısının 5 yaş altı çocuklarda kuvvetli koruma sağladığına dair analiz sonuçlarını paylaştı.

ABD'li yetkililerden Pfizer-BioNTech için  yeni öngörü
ABD'li yetkililerden Pfizer-BioNTech için yeni öngörü
GİRİŞ 13.06.2022 21:14 GÜNCELLEME 13.06.2022 21:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) yetkilileri, Pfizer-BioNTech'in ürettiği Kovid-19 aşısının üzerinde yapılan analize göre, aşının ülkedeki 18 milyon bebek ve okul öncesi yaş grubu için yeterince güvenli ve etkili göründüğünü açıkladı.

FDA, çarşamba gerçekleşecek panelde alınacak nihai karar öncesinde bu gelişmenin en küçük ABD'li grubu aşılamak için uzun zamandır beklenen onay için önemli bir adım olduğunu belirtti.

ABD'deki Kovid-19 vakalarının sadece yüzde 3'ü 6 ay ila 4 yaş grubu çocuklardan oluşurken, belirti gösterdiği için hastaneye kaldırılan 5 yaşından küçük 30 bin civarında çocuktan yaklaşık 500'ünün hayatını kaybettiği bildirildi.

Çarşamba bağımsız bilim adamlarının yapacağı panel sonrası FDA'den olumlu karar çıkması durumunda Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) de kendi kararı için ikinci bir panel düzenleyecek.

Yapılan bir ankette ise 5 ABD'li ebeveynden sadece 1'inin 5 yaşından küçük çocuklarının aşılanmasına sıcak baktığı bilgisi paylaşıldı.

Ülkede daha önce onayı alınan 5-11 yaş grubundaki çocuklarda aşılanmalar üçte bire ulaşamamıştı.

KAYNAK: AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 1
  • yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    sakin çocuklari alet etmeyin sakin Allah lanet eder size sakin kâfirin degirmenine su taşımayın kâfirden beter münâfik olursunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız