Ceviz kabuğu faydaları nelerdir? Ceviz kabuğu suyu nasıl hazırlanır?

Sağlıklı ve zinde kalmak için doğadan gelen besinlerin en doğal haliyle tüketmek gerekir. Ceviz kabukları, pek çok kişi tarafından çöpe atılsa da başta kalp ve damar sağlığını korumak için doğal kür tarifleriyle tüketilmesi tavsiye edilir. Peki ceviz kabuğu suyu saça sürülür mü?

Ceviz kabuğu faydaları nelerdir? Ceviz kabuğu suyu nasıl hazırlanır?
Ceviz kabuğu faydaları nelerdir? Ceviz kabuğu suyu nasıl hazırlanır?
GİRİŞ 10.10.2022 12:47 GÜNCELLEME 10.10.2022 12:47

Ceviz kabuğu, bilhassa yüksek tansiyon sıkıntısı çekenlerin bol bol ve düzenli şekilde tüketmeleri tavsiye edilen en doğal tansiyon ilacı olarak tüketilebilir. Faydaları saymakla bitmeyen ceviz kabuğu faydaları, kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. Bununla birlikte ceviz kabuğu suyu, yağ yakılmasını da hızlandırdığından daha kısa sürede kilo vermeye yardımcı olur. İşte ceviz kabuğu suyunun faydaları...

Aronya çayı faydaları nelerdir? Aronya çayı aktarlarda bulunur mu?Aronya çayı faydaları nelerdir? Aronya çayı aktarlarda bulunur mu?

Ceviz Suyunun Faydaları Nelerdir?

Fazla kilolardan kurtulmak ve daha sağlıklı bir bedene sahip olmak için birçok kişinin çöp diye attığı ceviz kabuklarından istifade edilebilir. İçerdiği zengin besin değerleri ve antioksidan sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesi için oldukça faydalıdır. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan ceviz kabuğu suyu, kanser hücrelerinin vücudun farklı yerlerine yayılmasına engel olmaktadır. Ceviz kabuğunun faydaları şöyledir:

  • Bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelir. 

  • Cildin daha parlak ve genç görünmesini sağlar. 

  • Uyku problemlerine iyi gelir. Özellikle uykuya dalma sorunu yaşayanların daha kısa sürede uyumasını sağlayarak gece boyu uyku kalitesini arttırır. 

  • Yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

  • Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır. 

  • Güçlü bir antioksidan kaynağı olan ceviz kabuğu suyu, vücutta biriken toksinlerin en doğal şekilde atılmasına yardımcı olur. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve grip-nezle gibi mevsimsel hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

  • Fazla kilolardan kurtulamaya yardımcı olur. 

  • Kansere karşı koruyucudur. 

  • Bağırsakların daha iyi çalışmasına yardımcı olarak bağırsak hastalıklarından korur. 

  • Gün içinde daha zinde ve enerjik hissetmeye yardımcı olur. 

Ceviz Kabuğu Saça Faydası Nedir?

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan ceviz kabuğu suyu, saç diplerine uygulandığında saç derisinde meydana gelen kepeklenmelerin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Saç derisini temizleyen ve saç köklerini güçlendiren ceviz kabuğu suyu, saçların daha gür ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. 2 litre olarak hazırlanan ceviz suyu, saç derisine masaj yaparak uygulanabilir. 

Ceviz Suyu Nasıl Yapılır?

Gece yatmadan evvel şifa niyetine içmek için 1 bardak suyun içine 1-2 cevizin kabuğu atılır ve 12 saat kadar karanlık bir ortamda üstü kapalı olarak bekletilir ve içilir. Bu şekilde hem kilo vermiş hem de daha sağlıklı kalınır. 

Ancak saç bakımı için ceviz suyu hazırlama için takribi 2 litre suyun içine 8-9 adet ceviz kabuğu eklenir ve kaynatılır. Kaynadıktan sonra üzeri kapatılır ve iyice soğuyup dinlendirdikten sonra kullanılabilir. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı