Prof. Taşkın'dan ürküten açıklama: Maalesef risk altındayız! Türkiye Avrupa'da bir numara

Prof. Dr. Mustafa Taşkın, Türkiye'nin yüzde 20’sinin obez olduğunu vurgulayarak, “Türkiye şu anda Avrupa'nın 1 numaralı obez ülkesi. Nüfusumuzun yüzde 20'si obez. Tabi kademeli bir şekilde obez” ifadelerini kullandı.

Prof. Taşkın'dan ürküten açıklama: Maalesef risk altındayız! Türkiye Avrupa'da bir numara
Prof. Taşkın'dan ürküten açıklama: Maalesef risk altındayız! Türkiye Avrupa'da bir numara
GİRİŞ 22.10.2022 17:11 GÜNCELLEME 22.10.2022 17:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 3’üncü Kocaeli Bariatrik Cerrahi Çalıştayı yapıldı.

"AMELİYATLARDA AVRUPA'DAN DAHA ÖNDEYİZ"

Canlı yayınla ameliyatların da yapılacağı çalıştayda konuşan ve Türkiye'de ilk kez obez ameliyatlarını yapan emekli cerrah Prof. Dr. Mustafa Taşkın, "Türkiye obezite ameliyatıyla ilgili tercih edilen ülke. Avrupa’nın önündeyiz bu ameliyatlarda. Bir tek İtalya'da iyi bu konuda. Türkiye şu anda Avrupa'nın bir numaralı obez ülkesi. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı o kadar yardımcı ki bu konuda, kurullardan geçirildiği takdirde devlet veriyor parasını. Devlet parasını verdiği için insanlar geliyor. Özellere de giden çok ama yine devletten faydalanıyor. Bizim ameliyat sayımız çok. Bizim hasta sayımızda çok ve insanımız da çok şişman. Avrupa ülkelerinde bir numarayız. Nüfusumuzun yüzde 20'si obez. Tabi kademeli bir şekilde obez. Öyle olunca da hasta da çok oluyor tabii ki" dedi.

"HER VAKAYA CERRAHİ PLANLAMIYORUZ"

Obez tanısı koydukları her hastaya cerrahi müdahale uygulamadıklarını söyleyen Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk ise, "Hasta ilk geldiğinde hastaların hepsini ameliyat etmiyoruz. Ameliyat geri dönüşümü olmayan bir hadise. Öncelikle konseyimizde hastalar tartışılıyor. Ameliyat gerekmeyen hastayı diyet, egzersiz ve ilaçla kontrol altına almaya çalışıyoruz. Her vakaya cerrahi planlamıyoruz. Cerrahi gereken vakalara da konseyimizin kararıyla gereken yapılıyor" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Mülayim 1 yıl önce Şikayet Et
    Her türlü yasak suni şeyleri millete sayıyorlar göbek nasıl olmasın, savaş ile yapamadıklarını gıda ile başarıyorlar işte...devlet gıda yi kontrol etmiyor, ondan sonra milyonlarca dolar ilaçlara para veriyor... Sonuç sağlıksız nesil....
    Cevapla
  • Muhendis 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıksız beslenme çocuklar gençler sadece atıştırmalık yiyor okullarda patates kızartma tost cila ya da hamburger kola olunca obez olunuyor ekmek arası patates kızartması yiyorlar mayonez ketçaplı öyle olunca da boyle ayrıca bak kuzum kilolusun beslenme dikkat etmeyince de kusuyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    can boğazdan gelir demiş atalarımız. herhalde uygulamaya geçirdiğimiz tek ata sözü bu..
    Cevapla
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    millet aç aç...... doğru söz yanlız karnı değil gözü aç....
    Cevapla
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani lan biz aç idik, varupa tok idi.Obezlikte bir numara olmuşuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanzanya Cumhurbaşkanı Türkiye'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt