Haftalardır geçmeyen öksürüğe birebir! İbn-i Sina'nın reçetesi şıp diye iyileştiriyor: 'Bin yıllık şifa kaynağı'

Üst solunum yollarında yaşanabilecek olası tahriş, kendini öksürük olarak göstermektedir. Ancak bazı öksürük vakaları üzerinden haftalar geçmesine karşın herhangi bir iyileşme kaydetmiyor. İşte, İbn-i Sina'nın geçmeyen öksürüğe yönelik yazdığı tarif!

Haftalardır geçmeyen öksürüğe birebir! İbn-i Sina'nın reçetesi şıp diye iyileştiriyor: 'Bin yıllık şifa kaynağı'
Haftalardır geçmeyen öksürüğe birebir! İbn-i Sina'nın reçetesi şıp diye iyileştiriyor: 'Bin yıllık şifa kaynağı'
GİRİŞ 10.11.2022 17:30 GÜNCELLEME 10.11.2022 17:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Oldukça normal bir şekilde başlayan soğuk algınlığı, ilerleyen evrelerde akciğere inmesi durumunda kendini geçmeyen öksürük şeklinde gösterebiliyor. Son dönemde bu tip vakaların ardında Covid-19'un yattığı düşünülüyordu.

Ancak uzmanlar, RSV başta olmak üzere birçok etkenin geçmeyen öksürük vakalarını tetikleyebileceği konusunda bir araya geldi. Nitekim Covid-19 testi istenen hastaların büyük çoğunluğu negatif test sonucuyla karşılaşmıştı.

Peki geçmeyen öksürük salgınına karşı nasıl önlemler alınabilir? İşte, İbn-i Sina'nın yüzyıllar öncesinden yazdığı özel karışımlar!

İKİ KARIŞIM ÇOK TUTULUYOR

İbn-i Sina'nın yazdığı ve hala başucu kaynağı görevi gören eseri 'El Kanun Fi' Tıbb' kitabında öksürüğe yönelik iki farklı tarif bulunuyor. Her iki tarifin de hala aktarlarda hazırlandığını görmek mümkün.

Tariflerden ilki keten tohumu ve balın karışımı sonucunda elde edilen kür. İbn-i Sina, bir avuç keten tohumunun kaynatılıp bal ile karıştırılmasını, bu kürün her sabah aç karna ve yatmadan evvel bir kaşık olacak ölçüde yenilmesini tavsiye ediyor.

Omega 3 bakımından oldukça zengin bir bitki türü olarak da bilinen keten tohumu, bal ile karıştırıldığında bronşlara iyi geleceği düşünülüyor. Ayrıca bal ve keten tohumununun viral enfeksiyonu kırma oranı da bir hayli yüksek.

Tariflerden ikincisi de kaynatılmış üzüm suyu. Herhangi bir çaba gerektirmeden, üzümün posasını çıkartarak elde ettiğiniz suyu kaynatın.

Eğer imkanınız varsa bu suya salatalık tohumu; badem ve ayva çekirdeği gibi ürünleri de ilave edebilirsiniz.

Karışımı gerçekleştirdikten sonra üzüm suyunu ılık bir şekilde içmeye özen gösterin. Son olarak üzüm suyunun da her sabah kalkıldığında aç karna ve uyumadan önce bir fincan bardağı kadar içilmesi öneriliyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 7
  • İbni Sinalara 1 yıl önce Şikayet Et
    İbni Sina bu yorumları görse gözleri yaşarır ,bu kadar ibni sina varken ben neden bu kadar ilim okudum diye hayıflanır üzülürdü.
    Cevapla
  • Asenaaaaaaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güldüm
    Cevapla
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Pekmez. Keçiboynuzu pekmezi olursa daha iyi olur.
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    En iyilerinden pekmez limon ve biraz zeytin yağını ısıtıp için hemen kesiyor Birde antibiyotik olarak zencefil bal karışımı .utlaka yapın ilaçlardan kurtulun
    Cevapla
  • izmirli 1 yıl önce Şikayet Et
    4-5 adet cevizin içinde ki ince zarı bir cezvede 5 dakika kaynatın. süzüp (içine biraz da bal ile tatlandırabilirsiniz) çay gibi için. öksürük şiddetinize göre bir iki gün deneyin. şıp diye ALLAH ın izni ile geçecektir.
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli nenem çaya karabiber atardı 1999da rahmetli oldu yeterli ölçüde balla yapılan baharatlı kürlerde öksürük soğuk algınlığı için ideal besinler olabilir tansiyon problemi şayet yoksa kekik olmazsa olmazlardan zettinyağı küçük bir diş sarımsak lor veya çökelek peyniri buyrun bu karışım sizlere kış mevsimi için doğal bir ilaç vazifesi görecek besin tarifi olsun saygıdeğer okurlar kekik tansiyon yükseltebilir mazeretiniz varsa tüketiminde dikkat etmelisiniz bal içinde ölçüsünde tüketilmeli kansulandırıcı ilaç kullanıyorsanız inr değerini etkileyebilmekte.baharat bitki içerikli kürleride doktor bilgisi dışında tüketmeyelim .
    Cevapla
  • Fırat Yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğrenciler tekme tokat birbirine girdi: 7'si bir olup bayıltana kadar dövdü!
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu