Sivilcelerinizle sakın oynamayın! Ürkütücü sonucu duyunca çok şaşıracaksınız

Çoğu insan gençliğinin bir döneminde sivilcelerle uğraşır. Bu lekeler giderilmeyince de doğal olarak dermatologların yolu tutulur. Ancak bazı lekeler kolay kolay geçmeyebiliyor. Peki sivilce lekelerinden kurtulabilmek için ne yapmak lazım?

Sivilcelerinizle sakın oynamayın! Ürkütücü sonucu duyunca çok şaşıracaksınız
Sivilcelerinizle sakın oynamayın! Ürkütücü sonucu duyunca çok şaşıracaksınız
GİRİŞ 08.12.2022 12:07 GÜNCELLEME 08.12.2022 12:07

Dünya üzerindeki insanların yüzde 80'i ergenlik döneminin belirli bir evresinde sivilce gerçeğiyle yüzleşiyor. İstenmeyen bir görüntü olarak addedilen sivilceler veya tıptaki adıyla akneler, doğru tedavi yöntemi uygulanmadığı sürece kalıcı hale gelebiliyor.

Cilt tahrişi, derinin bozulması ve lekenin neredeyse bir ömür boyunca kalıcı hale geldiği vakalar mevcut. Ancak doğru tedavi yapacak olursanız bu gibi olumsuz sonuçlarla da yüzleşmezsiniz.

Dermatoloji Uzmanı Doktor Damla Demir, sivilce sorununu derinlemesine işleyerek bu dertten muzdarip insanlara önemli tavsiyelerde bulundu. İşte, Dr. Demir'in açıklamalarından satır başlıkları!

KALICI DERİN İZLER OLUŞABİLİR

Elbette doğru tedavi alınmamasının yanında hastaların oluşan sivilcelerle oynaması kalıcı derin izlere yol açabilir.

Temel olarak aynı bölgede sıklıkla sivilce probleminin görülmesi, tıkanıklık veya bakteri artışı iltihaplanmaya sebep oluyor.

Dermatoloji Uzmanı Doktor Damla Demir

İltihabın deri üzerinde yayılması ise deri altında hasara, bu hasarlar da zaman içerisinde deri bütünlüğünde bozulmaya ve sonrasında da lekelere ve hatta kalıcı derin izler oluşturuyor.

TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜ?

Yeni teknolojiler sayesinde akne lekelerinin daha konforlu bir şekilde tedavi edilebiliyor. Fraksiyonel lazer uygulamasıyla lekelerin hızlıca tedavi ediliyor ve akne izlerinin yanında birçok yara izi tedavisinde de uygulanabiliyor.

Kullanıldığı bölgede aşırı bir reaksiyon oluşturmadan mevcut deformiteleri azaltan veya yok eden yeni jenerasyon bir lazer yöntemi diyebiliriz.

Yara, yanık, kesik, sivilce izlerinde, yüz ve boyun kırışıklıklarında, cilt gençleştirmede, çatlak ve daha birçok cilt problemlerinin tedavisinde uygulanabiliyor.

İŞLEM SÜRESİ VE SEANS ARALIĞI

İşlem yaklaşık 30 dakika sürüyor. Yani öğle arası işlemi olarak bile görebileceğimiz bir tedavi yöntemi. Akne izlerinin derinliğine ve cilt tipine bağlı değişmekle birlikte 3 ile 5 seans arasında tedavi sonlanabilir.

Seans aralarının sıklığı ise yaklaşık bir ay sürmekte. İşlem sonrasında çok hafif kızarıklıklar meydana gelebilir fakat bu da yaklaşık 3 gün içinde tamamen yok oluyor. Bu sayede de hastalarımız sosyal hayatlarına istedikleri gibi devam edebiliyorlar.

AMAN DİKKAT!

Uygulama sonrasında ödemi ve kızarıklığı azaltmak amacıyla soğuk kompres yapılmasını mutlaka öneriyoruz ki biz zaten işlem sonrasında yapılması gereken soğuk kompres uygulamasını kliniğimizde gerçekleştiriyoruz.

Fakat hastalarımızın buna devam etmelerini öneriyoruz. Güneş koruyucu kremlerini, nemlendiricilerini ve antibiyotikli kremlerini mutlaka aksatmadan kullanmalarını istiyoruz.

Son olarak da işlemden sonra ilk 24 saat makyaj ve su temasından uzak durulmasını gerektiğini belirtiyoruz.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!