Kazada kopan parmağı, göbeğinde yeniden büyütüldü

Sivas'ta geçirdiği 19 yaşındaki Caner Şakrak'ın geçirdiği kaza sonucunda yarısını kaybettiği başparmağı operasyonla göbeğine dikilerek büyütüldü ve 3 hafta sonra parmağına kavuştu.

Kazada kopan parmağı, göbeğinde yeniden büyütüldü
Kazada kopan parmağı, göbeğinde yeniden büyütüldü
GİRİŞ 23.12.2022 14:11 GÜNCELLEME 23.12.2022 14:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sivas’ta bir süre önce geçirdiği kazada sol el başparmağının bir kısmını kaybeden Caner Şakrak (19), Sivas Devlet Hastanesinde başarılı bir operasyonla 3 haftalık sürecin ardından başparmağına yeniden kavuştu.

DİKİLEN PARMAĞI HAREKET FONKSİYONLARINI GERİ KAZANDI

Parmağını tamamen kaybetme riski ile karşı karşıya olan Şakrak’ın kopan parmağı, Op. Dr. Halid Atasoy tarafından göbeğine dikilerek yeniden büyütüldü. Hastanın göbeğiyle birleştirilen yaralı parmakta 3 haftalık süre içerisinde kaybedilen doku yeniden oluştu. Geçtiğimiz günlerde göbekten ayrılan parmağın hareket fonksiyonlarını geri kazandığı görüldü.

'PARMAĞI HASTANIN GÖBEĞİNE GÖMDÜK'

Gerçekleştirdiği ilginç yöntemle hastanın parmağına geri kavuşmasını sağlayan Op. Dr. Halid Atasoy, fonksiyonlarını kaybetmeden parmağı kurtardıklarını belirterek, “Hastamızın yaklaşık 6 hafta önce yaralanması oldu. Parmağı orta kısmından itibaren tamamen kopmuştu. Bize ilk geldiğinde yaralanmanın 8. saatindeydi. İlk etapta parmağı yerine diktik. Çok parçalı bir yaralanması olduğu için 2. haftanın sonunda parmakta kararma oldu. Parmakta fonksiyon kaybı ve kısalma olmaması için parmağı hastanın göbeğine gömdük. Buradaki dokuyu karnında yaşattık. İç kısımları yeniden bağdaştırdık. Başparmak fonksiyonları çok önemlidir. Parmağın hareket fonksiyonlarını kaybetmeden parmağı kurtarmış olduk” dedi.

'HİÇ UMUDUM YOKTU'

Caner Şakrak ise umudunu yitirmişken yeniden parmağına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Kazadan sonra acil bir müdahale ile ameliyat yapıldı. Hiç umudum yoktu. İlk ameliyattan sonra parmağımın ucu siyahlaşmaya başladı. Parmağımı kesin kaybettiğimi düşündüm. Hocamız yeni bir müdahale yapılabileceğini söylediğinde yeniden umutlandım. Sağ olsun hocam da umudunu kesmedi. Parmağımı karnıma gömdüler. Zor bir operasyon oldu. Şimdi parmağım çok iyi, gayet mutluyum. Hocama ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

'HASTAMIZ 3 HAFTA KLİNİĞİMİZDE YATTI'

Tedavi sürecinde Caner Şakrak ile ilgilenerek yaranın enfeksiyon kapmasını önleyen hemşire Ayşe Kavurmacı, “Hastamız 3 hafta kliniğimizde yattı. Bu süreçte enfeksiyon kapmaması çok önemliydi. Gerekli hassasiyetleri gösterdik ve enfeksiyon kapmasını önledik. Sağlığına kavuşması, parmağını yeniden kullanabilmesi ve doktorumuzun başarısı bizleri de çok mutlu etti” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Explorer 1 yıl önce Şikayet Et
    sonra doktorlar hakkında abuk subuk konuşur dövün kırın diyenler gün gelir belki en sevdiğiniz birine doktor lazım olur doktorlar nadir insanlardır tıp her bacbayiğin okuyacağı bi şey değildir sabır ister zeka ister doktorların kıymetini bilin yoksa gün gelir Allah sana doktorun kıymetini nasıl olduğunu yaşatır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşı bilerek sürümcemeye bırakan doktorlar ideolojik sıkıntılarını vatandaştan çıkarıyor ama nadir de olsa özverili olanlar var Allah sayılarını artırsın.
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle işini özveri ile insanca Allah için yapan doktorlarımızdan Allah razı olsun... Helal olsun gurur duydum. Maşallah doktorumuza...
    Cevapla
  • Abd 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun, genc bir insanin hayatini kaliteli bir sekilde yasamasini sagladiniz. Allah sizi korusun, butun dilediginiz guzellikleri sizlere nasib etsin.
    Cevapla
  • EGE 1 yıl önce Şikayet Et
    Sivas devlet hastanesi çalışanlarına ve Sivas devlet hastanesini tekrar şehrimize kazandıranlara teşekkür ederim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi