Uyurken baş ucuna limon kesip koymanın faydaları: Odaya limon koymanın mucizesi!

İçeceklerde, yemeklerde ve salatalarda oldukça sık kullanılan limonun tercih edildiği tek alan mutfakla sınırlı kalmıyor. Yapılan araştırmalara göre limonun insan sağlığına pek çok olumlu etkisi bulunuyor. Üstelik bu etkileri görebilmek için limonu sadece kesmeniz yeterli. Nasıl mı? İşte, uyurken başucuna limon koymanın faydaları!

Uyurken baş ucuna limon kesip koymanın faydaları: Odaya limon koymanın mucizesi!
Uyurken baş ucuna limon kesip koymanın faydaları: Odaya limon koymanın mucizesi!
GİRİŞ 26.03.2024 09:08 GÜNCELLEME 26.03.2024 09:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dünya çapında kullanımı oldukça popüler bir meyve olan limon, sıcak yaz günlerinde serinleten bir aroma olabilirken aynı şekilde buz gibi kış mevsiminde adeta bir şifa deposu olarak karşımıza çıkabiliyor. Damaklardaki keskin tadıyla izini bırakan limonun kullanım yelpazesi oldukça geniş. Peki, limonu bu kadar faydalı yapan özellikleri nelerdir, uyurken baş ucuna limon koyarsak ne olur?

LİMONUN FAYDALARI NELERDİR?

1. Kansızlık sorununuz varsa…

Bağırsaklar vücudun ihtiyacı olan demiri et, tavuk ve balık gibi hayvansal besinlerden bitkisel besinlere göre daha kolay karşılar. İçeriğindeki demirin de yanı sıra bitkisel besinlerin demir emilimini artırması sayesinde kansızlığın önüne geçer.

2. Asidiyle böbrek taşlarını önlemede yardımcı

Günümüzde sık rastlanan tekrar tekrar karşılaşılabilen bir sağlık sorunu olan böbrek taşı, vücuttaki sitrik asit seviyesinin artmasıyla önlenebilir. Sitrik asit, idrar hacmini ve idrar pH’ını artırarak vücutta böbrek taşının oluşmayacağı bir zemin oluşturur.

3. Kalbi krizi riskini düşürür

Bir adedinde 31 mg C vitamini bulunan limon, günlük alınması gereken C vitamininin yüzde 51’idir.Yapılan araştırmalara göre, C vitamini sayesinde dokulara esneklik sağlayan kolajen üretimini uyararak damar sertleşmesinin önüne geçer. Bu sayede içerdiği antioksidanlar damarlarda biriken, tıkanıklığa yol açan serbest radikalleri uzaklaştırarak kalp krizi ve felç riskini azaltır.

4. Limonun suyu değil, kendisi tok tutar

Limonun içinde çözünmüş olan pektin lifinin midede genişleyerek daha uzun süre tokluk hissi vermesi biliniyor. Aslında birçok kişi limonun kendisini yemek yerine suyunu tüketmeyi tercih eder. Fakat limon suyunda pektin bulunmadığı için sadece suyunu tüketmek tokluk hissini sağlamayacaktır. O yüzden direkt kendisini tüketmeye gayret edin.

5. Skorbüt tedavisinde etkilidir

Genellikle daha sık yaşlılarda görülen, diş eti kanaması ve geriye çekilen diş etlerinin sebebi olan skorbüt tedavisinde C vitamini deposu olan limon tüketmek etkili bir yöntem olabilir.

6. Eklem iltihaplarına iyi gelir

Limonda bulunan kuvvetli antioksidanlar, eklemlerde iltihap birikmesi olan artritin sebep olduğu eklem iltihaplanması ve eklem bölgelerindeki şişliği iyileştirmede etkilidir.

7. Limon vücudu alkali yapar

Gündelik hayatınızda limon tüketmek vücudu alkali yaparak biriken asitleri uzaklaştırır ve pH seviyesini dengeler.

8. Sindirime yardımcı olur

Limon, sindirim sistemindeki toksinleri rahatlatarak sağlıklı sindirimi teşvik eder ve mide ekşimesi, gaz ve şişkinlik gibi semptomların geçmesine yardım sağlar.

UYURKEN BAŞ UCUNA LİMON KOYUN!

Japon bilim adamlarının yaptığı açıklamalara göre limon, insanda bulunan solunum yollarını açıp uykuya dalmayı kolaylaştırıyor.

Aynı zamanda ruh halinde de etkili olan limon, sizi stresten uzaklaştırıp kan basıncını düşürerek doğal bir koku terapisi sunar.

Bu bahsedilenlerin hepsi daha rahat ve deliksiz bir uyku çekmenize yardımcı olacak etkilerdir. Sizler de uyurken nefes almada güçlük çekip konfordan uzak, zor bir uyku çekiyorsanız yatarken bir adet limonu dilimleyip baş ucunuza koymayı deneyebilirsiniz.

Not: Ciddi boyutta olan uykusuzluk, nefes alıp vermede güçlük gibi durumlarda mutlaka bir uzman hekimden yardım almanız gerekmektedir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • ZEKERİYA 3 hafta önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA SONSUZA KADAR HAMD OLSUN VE ŞÜKÜRLER OLSUN... RABBİMİZ BİZİ YARATMIŞ YAŞATMIŞ YÖNETMİŞ RIZKIMIZI VERMİŞ. DOĞRU YOLU GOSTEREN KURANI KERİMİ PEYGAMBERİMİZ HZ MUHAMMED MUSTAFA S.A.V EFENDİMİZ ARACILIĞIYLA GÖNDERMİŞ.. BİZLERE SADECE İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE YAŞAMAK KALIYOR.... SONUNDA DA CENNET MÜKAFATI OLUYOR. HAYDİ TEVBEYE .acil
    Cevapla
  • F.Özgen 2 ay önce Şikayet Et
    Limonu kesip baş ucuna koymak gerçekten çok rahat ve huzurlu bir uyku sağlar. Denenmiştir
    Cevapla
  • Taksiciler 2 ay önce Şikayet Et
    Hayretti bende katılıyorum
    Cevapla
  • Sonay 10 ay önce Şikayet Et
    Güzel,değerli,hakikaten yıldır limonlu cay icerim
    Cevapla
  • Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Bende yıllardan beri limonlu ve karanfilli çay içerim
    Cevapla
  • coban 10 ay önce Şikayet Et
    insan bedeninde olusan fazla miktar asit stresten, cok et yemekten (protein) ve spor yapmaktan kaynaklaniyor.. buna karsi en etkili tedavi sabahlari bir bardak limonlu su icmek.. bedende olusan fazladan asit her türlü hastaliklara yol acabilir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu