Vücut susuz kalırsa ne olur? Susuz kalan vücut 7 maddede kendini ele veriyor!

Yaşamsal faaliyetlerin yerine getirilmesi için şart olan su, insan hayatı için kilit noktadadır. Yeterli su tüketimi olmadığında meydana gelen dehidrasyon yani susuz kalmak, insan vücudunda bir yığın hastalığa da sebep olabiliyor. Peki, susuz kalan vücutta neler görülür?

Vücut susuz kalırsa ne olur? Susuz kalan vücut 7 maddede kendini ele veriyor!
Vücut susuz kalırsa ne olur? Susuz kalan vücut 7 maddede kendini ele veriyor!
GİRİŞ 21.07.2023 10:23 GÜNCELLEME 21.07.2023 10:23

Yeryüzünde bulunan her canlı için suyun önemi oldukça büyük. İnsan vücudunun ise %60’ı sudan oluşur. Yaşın ve kilonun ilerlemesiyle birlikte su oranında azalma meydana gelir ve yağ oranı artmaya başlar. Bu yüzden hayatın her dönemi suyun önemine dikkat ederek sıvı tüketimini dengede tutmalıyız.

Susuz kalan vücut birtakım uyarılar vererek vücudun istediği sıvı miktarını alamadığını aslında bizlere konuşmadan anlatır. İşte, susuz kalan bir vücutta meydana gelebilecek rahatsızlıkları sizler için sıraladık. Eğer sizler de bu belirtileri gösteriyorsanız susuz kalmış olabilirsiniz!

SUSUZ KALAN VÜCUDUN 7 BELİRTİSİ

Kan şekeri düşüşü: Açlık hissi, baş dönmesi veya güçsüzlük yaşadığınızda, kan şekeri düzeyiniz normalden düşük olabilir. Bu gibi belirtileri hissettiğinizde, hemen şekerli yiyecekler tüketmek yerine su içmeyi unutmamalısınız. Susuzluk belirtileri, kan şekeri düşüklüğüyle benzerlik gösterir.

Kabızlık sorunu: Yeterli su almadığınızda, bağırsak hareketleri yavaşlar ve kabızlık yaşanabilir. Su tüketiminizi arttırarak sindirim sisteminizin düzenli çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

Baş ağrısı: Sürekli baş ağrısı çekiyorsanız, bunun nedeni uykusuzluk, stres veya yorgunluk olmayabilir. Susuz kalmak da baş ağrısı ve odaklanma sorunlarına yol açabilir. Gerginlik hissettiğinizde veya baş ağrısı yaşadığınızda su içmeyi deneyin, çünkü suyun bilişsel performansı artırdığı bilinmektedir.

Günlük performans düşüklüğü: Gün içinde güçsüzlük veya enerji düşüklüğü hissediyorsanız, büyük bir bardak su içmeniz gerekebilir. Susuzluk, günlük performansı olumsuz etkileyebilir ve egzersiz sırasında dayanıklılığı azaltabilir.

Dudakların çatlaması: Dudaklarınız çatladığında, sadece hava koşullarını suçlamak yanıltıcı olabilir. Yeterince su içmiyorsanız, vücudunuz önemli organlara su sağlamak için dudakları ihmal edebilir. Daha pürüzsüz dudaklar için daha fazla su tüketmeyi unutmayın.

Saç dökülmesi ve kepeklenme: Su eksikliği, saç derisinin kurumasına ve kepeklenmeye neden olabilir. Dolaşım sistemi deriye yeterli su taşıyamadığında, saç dökülmesi hızlanabilir. Daha sağlıklı saçlar için su tüketimine özen gösterin.

Cilt yaşlanması: Deri, suyun en büyük tüketicilerinden biridir. Yeterli su almadığınızda, derideki su seviyesi azalır ve cilt onarımı yavaşlar. Daha hızlı bir cilt yaşlanmasını önlemek için günlük su tüketimine dikkat edin.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!