Kadınlarda saç dökülmesine ne iyi gelir? Durmayan, aşırı saç dökülmesi neden olur?

Dünya çapında 35 milyon erkek ve 21 milyon kadın, yoğun saç dökülmesiyle mücadele ediyor. Uzun süreli saç dökülmeleri ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Peki, kadınlarda saç dökülmesine ne iyi gelir, durmadan aşırı saç dökülmesi neden olur?

Kadınlarda saç dökülmesine ne iyi gelir? Durmayan, aşırı saç dökülmesi neden olur?
Kadınlarda saç dökülmesine ne iyi gelir? Durmayan, aşırı saç dökülmesi neden olur?
GİRİŞ 12.08.2023 10:18 GÜNCELLEME 12.08.2023 16:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sağlıklı bir insanın saç derisinde ortalama 100 bin adet civarında saç bulunur ve yetişkinlerde yıkanma ile taramaya bağlı günde ortalama 100-150 adet saç telinin dökülmesi normal kabul edilir. Mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği ve hormon bozuklukları saç dökülmesinin nedenleri arasında sıralanabilirken durmayan saç dökülmesinin nasıl geçeceği ise merak konusu. İşte, saç dökülmesi ile ilgili tüm detaylar burada!

Mermer gibi bir cildin sırrı: Parlak bir cilt için doğal yöntemler!Mermer gibi bir cildin sırrı: Parlak bir cilt için doğal yöntemler!

AŞIRI SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR?

Her saç telinin hayat döngüsü bulunmaktadır. Genellikle her saç telinin 4 ila 6 yıl arasında bir ömrü vardır. Bu sürenin sonunda saç telinin dinlenme dönemine geçtiği ve daha sonra döküldüğü gözlemlenir. Bu doğal süreç sonucunda günde ortalama 50-100 tel saç dökülmesi normal kabul edilir.

Ancak, bu miktarın üzerine çıkıldığında veya saç dökülmesi belirtileri arttığında dikkat edilmesi gereken bir durum söz konusu olabilir. Özellikle banyo esnasında fark edilen artış, yıkanma veya kurulama sırasında elde edilen saç teli miktarının artışı gibi belirtiler ciddiyetle ele alınmalıdır. Eğer bu belirtiler gözlemleniyorsa, bu durumun altında yatan çeşitli nedenler olabileceği unutulmamalıdır.

  • Genetik faktörler

  • Deri problemleri

  • Yanlış beslenme alışkanlıkları

  • Vitamin ve mineral eksikliği

  • Hormonal sorunlar

  • Bazı iç hastalıkları ve ilaç kullanımı

  • Doğum ve kemoterapi süreci

  • Kozmetik etkenler

  • Stres ve depresyon

Hair Society'nin sunduğu istatistiklere göre, erkeklerin dörtte biri 21 yaşından önce kellik sorunuyla karşılaşmaktadır. Kadınların ise %50'si yaşamları boyunca saç dökülmesi sorunuyla mücadele etmekte ve 50 yaşına gelmeden önce saç kaybı yaşamaktadır. Saç dökülmesi yaşayan bireyler için saç ekimi, en etkili çözüm yollarından biri olarak kabul edilmektedir. Bu işlem, saç köklerinin sağlıklı bölgelerden alınıp saçsız bölgelere nakledilmesini içermektedir. Saç ekimi teknikleri geliştikçe daha doğal ve uzun süreli sonuçlar elde etmek mümkün olmaktadır. Türkiye, saç ekimi alanında öncü ülkelerden biri olarak tanınmaktadır ve her yıl yüz binlerce kişi, saç ekimi işlemi için Türkiye'deki klinikleri tercih etmektedir.

STRESTEN, DURMAYAN SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR?

Saç dökülmesi tedavisi aşamasında, tanının doğru şekilde konması önemlidir. İlk adım olarak saç dökülmesinin nedenlerini ve tipini belirlemek gerekmektedir. Dermatoloji uzmanı tarafından yapılan muayene ile dökülmeye yol açan etmenler saptanarak uygun tedavi planı oluşturulur.

SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Beslenme Düzeni: Yeterli protein ve amino asit alımı saç sağlığını etkiler. A, B, C, D, E vitaminleri ile selenyum, çinko, ve demir içeren takviyeler de önemlidir

Esansiyel Yağlar: Biberiye, jojoba, lavanta, nane, çay ağacı gibi yağlar saç sağlığını destekler. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri de saç derisi sağlığına katkı sağlar.

Saç Derisine Masaj: Düzenli masajlar saç derisini ve köklerini besleyerek saç dökülmesini azaltabilir.

Saç ve Saç Derisi Bakımı: Saçı düzenli yıkamak ve bakımını sürdürmek saç sağlığını korumaya yardımcı olur.

Saç Dökülmesi İlaçları: Minoksidil reçetesiz satılan bir ilaçtır ve saç dökülmesini durdurmada yardımcı olabilir.

Doğal Yağlar: Hindistan cevizi yağı saç köklerini besleyebilir, aloe vera saç derisini yatıştırabilir, soğan suyu saç büyümesini teşvik edebilir.

SAÇ DÖKÜLMESİNE TIBBİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Lazer Tedavisi: Saçların büyümesini ve kalınlaşmasını destekleyebilir.

Saç Mezoterapisi: Saçın sağlıklı büyümesi için gerekli maddelerin saç derisine enjekte edilmesi yöntemidir.

PRP Tedavisi: Kişinin kendi kanından elde edilen özlerin saç derisine enjekte edilmesi ile yapılır. Genetik dökülmelerde etkilidir.

Saç Ekimi: Erkek tipi saç dökülmesinde saç foliküllerinin transferi yöntemidir ve kalıcı sonuçlar sağlar.

NOT: Unutmayın ki, saç dökülmesi tedavisi kişiye özgüdür ve uzman bir doktorun önerileri doğrultusunda yapılmalıdır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Osman 8 ay önce Şikayet Et
    Sakarya'nın şirin ilçesi Taraklı'da usta ellerden ve ahşap el sanatları örneklerinden harika şimşir taraklar yapılmaktadır. Tavsiye edilir...;))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri