Anında tuvalete çıkaran o yiyecek: Kabızlığa çözüm olan fındık!

Bağırsaklarımızın en duygusal organımız olduğunu biliyor muydunuz? Peki, bağırsakları üzmemek ve sağlık bir sindirim sahip olabilmek için neler yapmalıyız? Sizler için kabızlığa neyin çözüm olabileceğine haberimizde yer verdik…

Anında tuvalete çıkaran o yiyecek: Kabızlığa çözüm olan fındık!
Anında tuvalete çıkaran o yiyecek: Kabızlığa çözüm olan fındık!
GİRİŞ 15.11.2023 16:44 GÜNCELLEME 15.11.2023 16:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İçeriğinde bulunan yüksek orandaki yağ ve protein ile sindirim sistemine müthiş faydası bulunan fındık! Zengin lif içeriği ile bağırsak sağlığına da oldukça faydası dokunan fındık, sindirim sistemine en güzel yardımcı. İşte, fındığın sindirim sistemi üzerindeki tüm o muhteşem etkileri!

FINDIĞIN BİLİNMEYEN FAYDALARI: KABIZLIK NASIL GİDERİLİR?

Fındık, insan sağlığı açısından oldukça önemli bir yemiş türüdür. Beyin sağlığından mutluluk hormonlarına, diyabet riskini azaltmasından kanserden korumaya dek çok önemli faydaları sunmaktadır. Lezzetinin yanı sıra içeriğinde bol miktarda lif bulundurur. Protein, karbonhidrat, antioksidanlar, B riboflavin, tiamin, niasin, piridoksin ve pantotenik asit gibi vitaminleri, kalsiyum, folat, çinko, potasyum, demir ve manganez gibi mineralleriyle sağlığımız adeta hazine olan fındığın çiğ olarak tüketilmesi durumunda besin değerlerinden çok daha fazla faydalanabiliyoruz.

SİNDİRİM SİSTEMİ VE SİNİRLERE FAYDASI

Bağırsakların duygu durumuna bağlı olan çalışma şekli göz önünde bulundurulduğunda fındığın içerisindeki B6 vitamininden söz etmek gerekiyor. Sinir sistemini koruyan bir vitamin olarak da bilinen B6 vitamini fındığın içerisinde yer alır ve bu sayede sinirlerimiz düzgün işleyişine devam eder. Psikolojik ve zihinsel olarak kişinin daha rahat hissetmesine yardımcı olan B6 vitamini içeriğinde barındırdığı yüksek lif oranı ile de kabızlığı önler.

DİYABETE YARDIMCI

Diyabetlilerde düzenli fındık tüketimi, glukoz intoleransında iyileşmeye katkı sağlayabilir. Diyabetik bireylerde düşük kan yağlarına ve daha güçlü etkilere yol açabilir.

KALP SAĞLIĞINA DESTEK

Oleik asit içeriği sayesinde kötü kolesterol (LDL) seviyesini düşürüp iyi kolesterol (HDL) seviyesini artırabilir. Kolesterolü %27 oranında azaltarak kalp sağlığını koruma potansiyeline sahiptir. Düzenli tüketim kalp krizi riskini azaltabilir.

MAGNEZYUM DEPOSU

Magnezyum, kas gerginliğini azaltarak kas yorgunluğunu, spazmları ve krampı önlemeye yardımcı olabilir. Doğru kalsiyum dengesini sağlayarak kasların sağlıklı fonksiyonlarını destekler. Kas gücünü artırmaya yardımcı olabilir.

CİLDİ DİRİ TUTAR

Antioksidanlar, serbest radikallere karşı savaşarak cildin sağlıklı görünmesine katkı sağlayabilir. UV ışınlarına karşı koruma sağlayarak deri kanseri riskini azaltabilir. Flavanoidler ve E vitamini desteği ile cilt hücrelerinin yenilenmesini ve daha genç görünümlü bir cilt sağlamayı teşvik edebilir.

KANSER RİSKİNİ ÖNLER

Fındık içerdiği beta-sitosterol bileşiği ile meme ve prostat kanseri riskini azaltmada yardımcı olabilir. Vücuttaki kötü niyetli hücreleri etkisiz hale getirerek kanser olasılığını düşürebilir.

NOT: Sağlık durumunuza dair herhangi bir değişiklik yapmadan önce oluşabilecek alerjik reaksiyonlar için bir sağlık profesyoneli ile görüşmeniz önemlidir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    zeytin yagını tek tutarım.yalnız yanınızda devamlı yedek don taşımalısınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var