Tüm öğünleri atlasanız da kahvaltıyı atlamayın! Çocuğunuzu kahvaltı etmeden okula gönderirseniz eğer…

Yetişkinler ve bilhassa çocuklar için günün en önemli öğünü kahvaltı. Çocukları kahvaltı yapmadan okula göndermek yorgunluk, dikkat dağınıklığı, baş ağrısı gibi belirtileri görmenize sebep olur. Özellikle okula gitmeden önce çocuğunuzu mutlaka kahvaltı ettirin.

Tüm öğünleri atlasanız da kahvaltıyı atlamayın! Çocuğunuzu kahvaltı etmeden okula gönderirseniz eğer…
Tüm öğünleri atlasanız da kahvaltıyı atlamayın! Çocuğunuzu kahvaltı etmeden okula gönderirseniz eğer…
GİRİŞ 27.10.2023 14:07 GÜNCELLEME 27.10.2023 14:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Okul döneminde olan çocuklar hayatın diğer döneminde olan çocuklara kıyasla daha fazla besin öğesine ihtiyaç duyar. Uzmanlara göre, çocukların bu dönemde hem doğru beslenme alışkanlıkları kazanmaları hem de yeterli ve dengeli beslenmeleri kişisel gelişimleri için oldukça önemli. Peki, çocuklar kahvaltılarını nasıl yapmalı?

4 ANA GRUP ÇOK ÖNEMLİ!

Süt ve Süt Ürünleri:

Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri çocukların kemik gelişimini ve kalsiyum ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olur. Günde en az bir porsiyon süt ürünü tüketmeye özen gösterin.

Et ve Protein Kaynakları:

Et, tavuk, yumurta ve kuru baklagiller gibi protein kaynakları çocukların büyümesi ve kas gelişimi için gereklidir. Haftada birkaç kez et veya alternatif protein kaynaklarına yer verin.

Sebze ve Meyveler:

Taze sebzeler ve meyveler çocukların vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılar. Mevsimine uygun olarak tüketilen sebzeler ve meyveler bağışıklık sistemini güçlendirir. Öğünlerinize bol miktarda sebze ve meyve eklemeyi unutmayın.

Tahıllar:

Ekmek, bulgur, makarna, pirinç gibi tahıllar enerji kaynağıdır. Tam tahıllı ürünleri tercih ederek çocukların lif alımını artırabilirsiniz. Bu, tokluk hissini uzun süre korumalarına yardımcı olur.

ARA ÖĞÜNLERDE KURUYEMİŞ VE MEYVELERE YER VERİN!

Ders çalışırken açlık hissedildiğinde sağlıklı ara öğünler tercih edilmelidir. Şekerli ve yağlı atıştırmalıklar yerine süt, yoğurt, taze meyve suları, kuru yemişler ve kuru meyveler gibi besleyici alternatiflere yönelin. Bu ara öğünler çocukların enerji seviyelerini yükseltir ve tatlı isteğini baskılar.

Son olarak, beslenme çantasında bulunması kolay ve sağlıklı atıştırmalıklara da yer vermelisiniz. Kuru yemişler (fındık, ceviz, badem) ve kuru meyveler (kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm) çocukların okul başarısını olumlu etkiler ve enerji sağlar. Bu sağlıklı seçenekler aynı zamanda çocukları sağlıksız atıştırmalıklardan uzak tutar.

Çocukların ara öğünleri için süt, taze sıkılmış meyve suyu veya ayran gibi içecekleri tercih etmeleri ve beslenme çantasına sağlıklı ana yemekler eklemeleri önemlidir. Bu yaklaşım, çocukların enerjilerini korumalarına ve dikkatlerini sürdürmelerine yardımcı olur.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Yalan
    Cevapla
  • DADAŞ 6 ay önce Şikayet Et
    o resimlerdeki yiyecekleri nasıl bulupta yedirelim çocuğumuza önc e onu söyleyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!