Mucizevi balık ile zeka seviyenizi ikiye katlayın!

Çocukların zeka seviyesini yükselten ve önemli vitaminler arasında yer alan Omega-3 en çok balıklarda mevcut. Uzmanlar, hamilelerin ve çocukların balık yemeyi sıklaştırması gerektiğini savunuyor. Peki, zeka için hangi balık tüketilmeli?

Mucizevi balık ile zeka seviyenizi ikiye katlayın!
Mucizevi balık ile zeka seviyenizi ikiye katlayın!
GİRİŞ 31.10.2023 09:37 GÜNCELLEME 31.10.2023 16:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uzmanların sık sık "Balık tüketin" uyarısını yapmasına sebep olan balıklardaki Omega-3, vücuda yeterli düzeyde alındığı takdirde kalp damar tıkanıklığını önlemekten kanser riskini azaltmaya kadar pek çok hastalığın önüne geçer. Balık sezonunun sonbahar aylarıyla beraber açılması gözleri balık tezgahlarına dikti. İşte, en iyi Omega-3 kaynağı ve en çok Omega-3 içeren balık türü!

PALAMUT FARKINI GÖZETİN!

Palamut, diğer balık türlerinden farklı olarak D vitamini bakımından zengin bir kaynaktır. Bu nedenle zeka gelişimine önemli katkılarda bulunabilir. Uzmanlar, palamut balığını çocukluk döneminden itibaren tüketmenin, sinir hücrelerini güçlendirdiği konusunda güçlü bir tavsiye sunmaktadır. Palamut balığı sadece beyin sağlığına değil, aynı zamanda çocukların vücut gelişimine de destek olabilir.

OMEGA-3 İÇEREN PALAMUTUN MUCİZEVİ FAYDALARI!

  • Kış aylarında D vitamini eksikliği yaşama riskini azaltarak vücudun bu önemli vitamini yüzde 60 oranında karşılayabilir. Bu sayede beyin fonksiyonlarını artırarak sağlık sorunlarının önlenmesine katkı sağlayabilir.

  • Kalsiyum içeriği, kemik ve kas sağlığını destekleyerek gelişimlerini hızlandırır.

  • Diş sağlığı için gerekli olan kalsiyum, diş minesi korumasına yardımcı olarak özellikle çocuklarda dişlerin güçlenmesini teşvik eder.

Kâğıtta levrek tarifi, nasıl yapılır?Kâğıtta levrek tarifi, nasıl yapılır?

  • Kötü kolesterolü düşüren etkili bir madde olan potasyum, palamut balığında bol miktarda bulunur.

  • Palamut balığı, göz sağlığını destekleyen sarı noktanın güçlenmesine katkı sağlar ve ileri yaşlarda görme sorunlarını azaltabilir.

  • Omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan palamut balığı, beyin sağlığı için son derece önemlidir ve haftada en az iki kez tüketilmesi önerilir.

  • Düzenli olarak tüketildiğinde, dış etkenlere karşı hücrelerdeki deformasyonu azaltan palamut balığı, kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • osman 5 ay önce Şikayet Et
    Balık genel itibariyle harika bir besin. Sayılan içerikleri hemen tüm balık türlerinde mevcut olduğundan, en ucuzunu da tüketsek aynı faydayı görürüz diye düşünüyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’