Kanseri besleyip büyüten 2 vitamin!

Sağlığımıza iyi gelsin diye veya hastalanmamak için pek çoğumuz sık sık vitamin ve gıda takviyesi alıyoruz. Vitaminlerin sağlıkta ve hastalıkta farklı görevleri olduğu son yapılan bir araştırmayla belgelendi.

Kanseri besleyip büyüten 2 vitamin!
Kanseri besleyip büyüten 2 vitamin!
GİRİŞ 23.11.2023 16:29 GÜNCELLEME 23.11.2023 16:29

Yakın zamanda yapılan bir çalışma, vitamin takviyeleri ve bunların kanser üzerindeki etkilerine ilişkin anlayışımızı değiştirdi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsü tarafından yürütülen ve Journal of Clinical Investigation'da yayınlanan çalışma, C ve E vitaminlerinin tüketimi ile kanser büyümesi riskinin artması arasında şaşırtıcı bir bağlantıya işaret ediyor. Bu durum, zararlı serbest radikalleri nötralize ettiği ve hücreleri oksidatif stresten koruduğu bilinen antioksidanların her zaman faydalı olduğu yönündeki yaygın inanca meydan okumaktadır.

Hücrelere, proteinlere ve DNA'ya zarar verebilen kararsız moleküller olan serbest radikaller, yaşlanma ile kanser ve kalp hastalığı da dahil olmak üzere çeşitli hastalıklarla ilişkilendirilmektedir. Bu hasara karşı koruma sağladığı bilinen C ve E vitaminleri gibi antioksidanların daha önce kronik hastalık riskini azalttığı, bağışıklık sistemini desteklediği, yaşlanmayı yavaşlattığı ve iltihaplanmayı azalttığı düşünülüyordu.

Ancak bu çalışma, bu faydaların daha karanlık bir tarafına işaret ediyor. Araştırmacılar, bu antioksidanların, anjiyogenez olarak bilinen bir süreç olan kanser hücreleri içinde yeni kan damarlarının oluşumunu teşvik ederek kanser büyümesine istemeden yardımcı olabileceğini bulmuşlardır. Bu süreç, tümörlere gerekli oksijen ve besinleri sağladığından tümör büyümesi için çok önemlidir.

Dr.İbrahim Ersoy Youtube kanalında araştırmanın sonuçlarını paylaştı:

Busenur Çalık Haber7.com - Yasemin.com
Haber 7 - Busenur Çalık
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe