Bu atıştırmalık depresyondan koruyor! Günde 20 gram tüketmeniz gerek…

Bitter çikolata, eşsiz lezzetinin yanı sıra sağlığa sunduğu faydalarıyla da oldukça dikkat çekiyor. Kanser, Parkinson ve Alzheimer gibi ciddi hastalıklara karşı koruyucu etkileri olan bu lezzetli atıştırmalığı yedikten sonra pişman olmanıza gerek yok.

Bu atıştırmalık depresyondan koruyor! Günde 20 gram tüketmeniz gerek…
Bu atıştırmalık depresyondan koruyor! Günde 20 gram tüketmeniz gerek…
GİRİŞ 06.12.2023 10:03 GÜNCELLEME 06.12.2023 16:36

Antioksidan özelliği yüksek, fenilatinamin içeren bitter çikolata, mutluluk hormonlarının salgılanmasına yardımcı olurken aynı zamanda doku hasarını önleyerek kanser, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklardan korunmada etkili bir destek sağlıyor. Peki, bu lezzetli atıştırmalığın depresyonu da engellediğini biliyor muydunuz?

Meyan kökü faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Meyan kökü mucizesini kimler kullanamaz?Meyan kökü faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Meyan kökü mucizesini kimler kullanamaz?

Yeşil kabağın faydaları nelerdir? Kabak yemenin 10 altın maddesi!Yeşil kabağın faydaları nelerdir? Kabak yemenin 10 altın maddesi!

BİTTER ÇİKOLATANIN FAYDALARI

1. Antioksidan Zengini:

Bitter çikolata, yüksek antioksidan içeriğiyle doku hasarını engelleyerek sağlığımızı korur. Bu özelliği, kanser, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklara karşı etkili bir savunma mekanizması oluşturur.

Taze ebegümeci nasıl tüketilir? Ebegümeci çayının faydaları...Taze ebegümeci nasıl tüketilir? Ebegümeci çayının faydaları...

Karpuz çekirdeğinin faydaları nelerdir? Karpuz çekirdeği yenir mi, nasıl tüketilir?Karpuz çekirdeğinin faydaları nelerdir? Karpuz çekirdeği yenir mi, nasıl tüketilir?

2. Kan Basıncını Düşürücü Etki:

Bitter çikolata, kan basıncını düşürücü etkisiyle kalp sağlığını destekler. Bu özellik, kalp hastalıkları riskini azaltarak kardiyovasküler sistem üzerinde olumlu bir etki yaratır.

3. Kakao Yağı ve Mineral Zenginliği:

En az %70 kakao yağı içeren bitter çikolata, besleyici özellikleriyle dikkat çeker. İçerdiği demir, magnezyum, bakır, çinko, selenyum ve potasyum gibi minerallerle vücut için önemli bir mineral deposudur.

4. Depresyona Karşı Doğal Destek:

Fenilatinamin içeren bitter çikolata, mutluluk hormonlarının salgılanmasına katkıda bulunarak depresyonun doğal bir destekçisi olarak görülebilir. Ayrıca, vücuttaki yararlı bakterilerin artmasına yardımcı olarak sindirim sağlığını destekler.

DİKKAT KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARMAYIN!

Uzmanlar, günlük 20 gram bitter çikolata tüketimini öneriyor. Sağlıklı yaşam için en uygun sonuçları elde etmek için kakao oranı yüksek ve şekersiz olanları tercih etmek önemlidir. Fazla tüketimden kaçınılmalıdır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sabit ve hareketli kara hedefleri nokta atışıyla imha edildi
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak