Dr Mehmet Öz ömrü kısaltan hataları tek tek açıkladı!

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, uzun ve sağlıklı yaşam için hayat tarzınızda bazı değişiklikler yapılması gerektiğine dikkat çekti. Öz, aynı zamanda günlük koşturmacada ömrü kısaltan hataları açıkladı.

Dr Mehmet Öz ömrü kısaltan hataları tek tek açıkladı!
Dr Mehmet Öz ömrü kısaltan hataları tek tek açıkladı!
GİRİŞ 13.12.2023 15:36 GÜNCELLEME 13.12.2023 15:37

Evlerde sıklıkla kullanılan malzemelerin insan sağlığını zarar verdiğine dikkat çeken Dr. Mehmet Öz dikkat çeken uyarılarda bulundu. Amerika'da yaşayan ünlü kalp doktoru Öz, sağlığımızı tehdit eden bazı ürünler aynı zamanda ömrü de kısalttığını açıkladı. Ünlü doktor alışkanlık haline getirdiğimiz bazı zararlı ürünleri tek tek açıkladı. İşte ömrü kısaltan o hatalar...

BÖCEK İLAÇLARI

Genellikle yaz aylarında kullanılan böcek ilaçları bazı sağlık sorunları neden oluyor. Dr. Mehmet Öz, evde sıklıkla kullanılan kimyasal ilaçlar yerine doğal yöntemlerin kullanılması gerektiğinin altını çiziyor. Aynı zamanda evde çöp tutmamayı tavsiye eden Öz, bitkisel böcek kovucu yöntemleri öneriyor.

ÇAMAŞIR SUYU

Ev hanımları tarafından evlerin her alanında en çok kullanılan çamaşır suyunda amonyak ve klor bulunduğundan fazla soluduğunda tehlikeli hale gelebiliyor. Üst solunum yolunu tahriş eden ciğerlere kadar inen çamaşır suyu yerine karbonat ve sirke gibi doğal ürünlerin tüketilmesi gerekiyor. 

Dr Mehmet Öz ömrü kısaltan hataları tek tek açıkladı!

EVDE KULLANILAN KOKULAR

Hem evlerde hem de işyerlerinde tercih edilen kokular havanın kalitesini olumsuz etkiliyor. Aynı zamanda oda kokuları solunum yollarına zarar veren ve gözleri tahriş ediyor. Bu nedenle en bu kokuların kulla

Bu nedenle Mehmet Öz temiz bir evin kötü kokmayacağını vurgulayarak, bakım ürünlerini de kokusuz olanını tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

YÜKSEK FRUKTOZ MISIR ŞURUBU

Yüksek fruktoz mısır şurubuna dikkat çeken Mehmet Öz, doğrudan karaciğere gittiğini ve karaciğeri ciddi oranda yağlandırdığını söyledi. Kolesterolü yükselttiğini ve karın bölgesinde yağlanma oluşturduğunu da ekledi.

TRANS YAĞLAR

Obeziteye zemin hazırlayan trans yağlar aynı zamanda kötü kolesterole neden oluyor. Kalp damar hastalıkları gibi birçok hastalığa neden olan trans yağlardan da uzak durulması gerekiyor. 

Ömrü kısaltan hatalar

NPE İÇEREN DETERJANLAR

Nonilfenol etoksilat olarak bilinen ve kısaltması NPE olan kimyasal madde, kullandığımız birçok üründe yer alıyor.

Çamaşır deterjanı, şampuan ve temizlik malzemelerinde sıklıkla karşımıza çıkan NPE, düşük sperm sayısına, adet döngüsünü bozmaya ve üreme sisteminin bozulmasına neden olabilir.

Bu nedenle hem kişisel bakım hem de temizlik ürünlerinde temiz içerikli ürünler almaya dikkat edilmesi gerekir.

NAFTALİN TOPLARI

Giysi dolaplarında yaz ve kış elbiselerini ayırırken en çok kullanılan naftalin toplarının kanserojen madde içerdiği ortaya çıktı. Bunun yerine doğal olan son dönemde tercih edilen lavanta keselerini kullanmak gerekiyor. 

TÜTÜN

Açık alanlarda içilmesi yasaklanan sigaranın gibi pipo, puro ve nargile de sağlığa zararlıdır. Birçok kanser türüne sebep olduğu için uzmanlar tarafından tüketilmemesi önerilmektedir. 

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü